NBA: Nuggets en Suns naar volgende ronde playoffs, Hawks in leven tegen Celtics

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn weer twee ploegen doorgedrongen tot de tweede ronde van de playoffs. Zaterdag gaat die ronde van start, maar voor die tijd moeten de overige series in ronde één natuurlijk nog wel afgerond worden.

Boston Celtics - Atlanta Hawks (3-1)
De Celtics stonden in eigen huis op matchpoint, maar tot halverwege Q2 ging het volledig gelijk op. Onder leiding van Jaylen Brown (35 punten) liepen de Celtics vervolgens weg naar een mooie voorsprong, maar de Hawks herstelden zich en lieten het niet verder oplopen. In de laatste minuten kwamen ze zelfs weer helemaal gelijk: twee scores van John Collins en twee van Trae Young (38 punten) zorgden voor 111-111. Wederom kwamen de Celtics op voorsprong, maar met 2,1 seconden op de klokken zeilde Young er een heerlijke driepunter in en dat bleek de winnende: 117-119 en de Hawks zijn nog in leven.

Game 6: Donderdagavond 27 april, 02.30u (NL); Atlanta Hawks - Boston Celtics

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves (3-1)
De Timberwolves móesten aan de bak om in de playoffs te blijven en met een 12-27 voorsprong schoten ze uit de startblokken. De Nuggets speelden zich echter weer terug in de wedstrijd en vanaf halverwege Q2 ging het continu gelijk op, meer dan een paar punten voorsprong pakten de twee teams niet. In de slotminuten gaf Nikola Jokic de doorslag: de Serviër scoorde vanaf 104-104 drie keer op rij en maakte op 111-109 uiteindelijk de winnende vrije worp met 2,1 seconden te gaan. De Nuggets wonnen met 112-109 en zijn met 4-1 door naar de tweede ronde van de playoffs.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers (3-1)
Ook de Clippers moesten alles geven om nog in leven te blijven, en na een volledig gelijk opgaand eerste kwart namen ze aan het eind van Q2 zowaar tien punten voorsprong. In het derde kwart ging Devin Booker (47 punten) echter helemaal los: de Clippers werden ineens weggevaagd en aan het eind van Q3 hadden de Suns bijna twintig punten voorsprong. Met minder dan drie minuten te spelen kwamen de Clippers plotseling weer bijna helemaal gelijk (130-128), maar met een minuut op de klokken werd het beslist: Chris Paul graaide de bal weg bij Norman Powell en bediende Kevin Durant, die het uiteindelijk besliste. De Suns wonnen met 136-130 en mogen zich op gaan maken voor een playoffserie tegen de Nuggets, die zaterdag begint in Denver.