Uitslag FC Twente - Sparta Rotterdam

In de strijd om de vijfde plaats blijft het in de Eredivisie spannend tussen FC Twente en Sparta Rotterdam. Het onderlinge duel afgelopen middag leverde geen winnaar op maar saai was het zeker niet, het werd 3-3.

Drie doelpunten vielen voor rust, maar ook beide keepers wisten zich te onderscheiden met enkele knappe reddingen. Het was Twente wat op voorsprong kwam toe Brenet raak kopte. Lauritsen zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker en vlak voor rust was het diezelfde Lauritsen die met een schot uit de draai zijn ploeg op voorsprong zette.

In de tweede helft leek het er even op dat Lauritsen met een derde treffer de marge nog groter zou maken maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Een ongelukkig eigen doelpunt van Abels zorgde ervoor dat de stand weer in evenwicht was en een paar minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong na een schot van Cerný.

In de slotfase vloeiden de krachten beide ploegen weg en leek FC Twente de overwinning over de streep te gaan trekken. In de blessuretijd wist Sparta toch nog de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Vito van Crooij belandde op de onderkant van de lat en in de rebound knalde Sambo de 3-3 binnen.