CL: Real en Milan openen met thuiswinst op Chelsea en Napoli

In de kwartfinales van de Champions League zijn ook de openingswedstrijden in de andere twee duels gespeeld, na Benfica - Inter Milan en Manchester City - Bayern München van dinsdagavond. Woensdag stonden Real Madrid - Chelsea en AC Milan - Napoli op het programma.

Napoli begon uitermate agressief en kreeg in de eerste minuut al twee grote kansen, kort daarop gevolgd door een loeihard schot van Piotr Zielinski, maar AC Milan-keeper Mike Maignan hield zijn doel schoon. Even later was het Rafael Leão die aan de andere kant een kans liet liggen, maar Ismaël Bennacer rondde nog voor rust een prachtige Milanese aanval af: 1-0.

In de tweede helft werd een fraaie kopbal van Eljif Elmas nét over het doel getikt door Maignan en na zo'n vijf kwartier spelen kwam Napoli op uiterst dubieuze wijze met tien man te staan: professioneel aansteller Theo Hernandez schreeuwde weer moord en brand nadat André-Frank Zambo Anguissa voor de tweede keer een licht tikje aan hem bezorgde, wat Anguissa voor de tweede keer geel opleverde.

In de slotfase deed Napoli nog een paar pogingen, maar Maignan hield het doel schoon bij een stevige poging van Giovanni di Lorenzo, de daaropvolgende corner én een harde kopbal van Mathias Oliveira, dus AC Milan won met 1-0.

In het Santiago Bernabéu was het na een ruime twintig minuten raak: Dani Carvajal legde een heerlijke steekpass neer bij Vinicius, die de bal niet lekker raakte, maar wel goed genoeg om hem precies voor de voet van Karim Benzema te leggen, 1-0. Thibaut Courtois hield Real vervolgens op voorsprong door een grote kans van Raheem Sterling op de gelijkmaker te stoppen.

Real kreeg vervolgens de grotere kansen, maar echt spectaculair was het allemaal niet. In de tweede helft ontsnapte Rodrygo, waarna Ben Chilwell hem opzichtig neerhaalde: rood, gevolgd door een door Kepa gestopte vrije trap. Na vijf kwartier werd de boel beslist: een rollertje kwam voor de voet van Marco Asensio, die bij zijn tweede balcontact hard over de grond uithaalde en de eindstand op 2-0 bepaalde.