Rusland arresteert vrouw voor aanslag op oorlogsblogger Tatarsky

De Russische autoriteiten hebben de arrestatie bevestigd van ten minste één verdachte in verband met de explosie van zondag in een café in Sint-Petersburg waarbij de bekende militaire blogger Tatarsky om het leven kwam. De verdachte, Daria Trepova, was al eerder aangehouden wegens deelname aan anti-oorlogsbijeenkomsten. Russische staatsmedia zeggen dat bij de explosie 32 mensen gewond zijn geraakt, waarvan 10 ernstig. 

De vrouw zou de verstopte bom hebben afgeleverd in een goudkleurige buste van de blogger die ze hem kort voor de explosie cadeau had gedaan. 

Yevgeny Prigozhin, het hoofd van Wagner, hees de vlag als eerbetoon aan de vermoorde militaire blogger toen hij de "overwinning" claimde op de stad Bakhmut. De heer Prigozhin beweerde dat Bakhmut vanuit een "juridisch" oogpunt door Rusland was overgenomen. Hierbij verwees hij naar de ultranationalistische oorlogsblogger en ex-soldaat Tatarsky die een uitgesproken voorstander van de Wagner-groep en haar acties in Bakhmut was. Oekraïne zei echter dat de Russische troepen "erg ver" verwijderd waren van de inname van de omstreden oostelijke stad.