Heerlijke MotoGP-sprintrace ArgentiniŽ verrassend gewonnen door Binder

Op het Autódromo Termas de Rio Hondo in Argentinië is de tweede sprintrace in de historie van de MotoGP verreden. Zaterdagavond, Nederlandse tijd, stond er een halve Grand Prix-afstand op het programma en dat leverde weer een mooie en vooral spannende race op.

Alex Marquez vertrok voor het eerst in zijn MotoGP-carrière van poleposition, gevolgd door Marco Bezzecchi, Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli, Maverick Viñales en Johann Zarco. Marquez behield bij de start de leiding, maar moest die nog in de openingsronde afstaan bij Morbidelli, terwijl Luca Marini en de van plek vijftien naar voren gekomen Brad Binder ook erg goed op gang waren gekomen.

Marquez had het erg moeilijk met zijn Honda, waardoor Binder en Marini hem konden passeren. De Zuid-Afrikaan had er op de KTM bijzonder goed de sloffen in en zette zijn machine op fraaie wijze langs de Yamaha van Morbidelli, die het in de tweede helft van de race lastig kreeg: in een paar bochten gingen zowel Marini als Bezzecchi er voorbij, terwijl Aleix Espargaro er bij was gaan liggen.

Binder ging als eerste de slotronde in, Bezzecchi en Marini probeerden aan te sluiten, terwijl Morbidelli plek vier verdedigde tegen Bagnaia. Bezzecchi kreeg die aansluiting voor elkaar en probeerde alles om Binder te verschalken, maar dat lukte niet: winst voor de KTM-coureur, met teamgenoten Bezzecchi en Marini op de Ducati van vorig jaar op het podium.