Dramatisch Nederlands elftal verliest kansloos van Frankrijk in EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal is de kwalificatie voor het EK van 2024 begonnen met een kansloze 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Na 21 minuten stond het al 3-0 voor de Fransen in het Stade de France.

Na 21 minuten was het al 3-0 voor Frankrijk. De vicewereldkampioen kwam al na twee minuten op voorsprong na een bekeken schot van Antoine Griezmann. Snel daarna maakte Dayot Upamecano de 2-0, waarbij Jasper Ciliessen er niet goed uit zag. En na 21 minuten zorgde Kylian Mbappé voor de 3-0.

Bij het Nederlands elftal was het vooral tegenhouden en werd nauwelijks gevaarlijk. Ook in de tweede helft was er geen dreiging van Oranje en zorgde Mbappé vlak voor tijd voor de 4-0. In blessuretijd kreeg Oranje nog een penalty na hands van Upamecano, maar zoals het de gehele wedstrijd liep dat ook mis. De penalty van Memphis Depay werd gestopt.