Hunter Biden dient tegenvordering in bij lasterzaak 'laptop from hell'

Terwijl president Biden op 80-jarige leeftijd nadenkt om zich herkiesbaar te stellen, heeft zijn veelbesproken zoon Hunter opnieuw de aandacht op zich weten te vestigen door een tegenvordering in te dienen in de 'Laptop from hell' zaak. Deze tegenvordering kan Biden duur komen te staan als hij zich daadwerkelijk kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Hunter Biden diende vrijdag een tegenvordering in bij zijn juridische oorlog met de voormalige eigenaar van een computerreparatiewerkplaats die in het bezit kwam van Hunter's beruchte laptop. In de tegenvordering stelt Hunter dat zijn privacy is geschonden, en zet daardoor zijn drugsgebruik, sekscapades en duistere buitenlandse zakendeals opnieuw in de schijnwerpers.

In de tegenzaak, ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Delaware, beweert Hunter dat John Paul Mac Isaac niet het wettelijke recht had om de inhoud van Hunter's laptop die in 2019 in zijn winkel in Delaware was achtergelaten, te kopiëren en te verspreiden.

De 42 pagina's tellende aanklacht, die werd ingediend als reactie op een langlopende aanklacht wegens laster die door Mac Isaac tegen Hunter en anderen is aangespannen, beschuldigt de eigenaar van de reparatiewerkplaats er ook van dat hij enkele weken voor de verkiezingen van 2020 de inhoud van de laptop heeft verspreid voor politiek gewin. 

De opmerkelijke zet van Hunter komt op het moment dat de voorzitter van de House Oversight Committee, James Comer (R-Ky.), verder gaat met het onderzoek naar de buitenlandse zakelijke transacties van de familie Biden. 

In de zaak maakten de advocaten van Hunter duidelijk hoe de privé-informatie van de nu 52-jarige - inclusief naaktfoto's en een schat aan e-mails en sms'jes - openbaar werd gemaakt en exclusief werd gerapporteerd door The Post in oktober 2020. "Het doel van het schenden van de privacy van meneer Biden en het verspreiden van zijn gegevens was niet voor enig legitiem doel, maar om meneer Biden schade toe te brengen en in verlegenheid te brengen."

Mac Isaac houdt vol dat hij de legale eigenaar van de laptop werd nadat Hunter hem in april 2019 had afgeleverd voor reparatie en de laptop niet ophaalde ondanks pogingen van Mac Isaac om contact met hem op te nemen. Zijn advocaten hebben gezegd dat ze een door Hunter ondertekend ontvangstbewijs hebben dat aangeeft dat eigendommen die na 90 dagen niet zijn opgeëist verbeurd zullen worden verklaard.

In een voetnoot van de tegenvordering schrijft Hunter's advocaat: "Dit is geen bekentenis van meneer Biden dat Mac Isaac (of anderen) in feite een bepaalde laptop bezat met daarop elektronisch opgeslagen gegevens van meneer Biden. Integendeel, meneer Biden erkent gewoon dat Mac Isaac op een gegeven moment elektronisch opgeslagen gegevens heeft verkregen, waarvan sommige toebehoorden aan meneer Biden."

Hunter heeft eerder beweerd dat hij niet zeker weet of de laptop van hem is en zich niet kan herinneren dat hij hem bij de reparatiewerkplaats heeft afgegeven, maar hij heeft aangegeven dat zijn geheugen door zijn drugsverslaving wazig was.

De tegenvordering beschuldigt de eigenaar van de reparatiewerkplaats van zes gevallen van inbreuk op de privacy, waaronder samenzwering om belastende gegevens te verkrijgen en te verspreiden. Op de laptop stonden onder meer beelden van Hunter die een crackpijp lijkt te roken en berichtjes van hem aan een van Maryland's 'meest gezochte' criminelen met het verzoek om crack-cocaïne te bezorgen in Hunter's hotelkamer.