Peskov: 'aan Oekraïne geleverde MIG-29 worden vernietigd'

Voor Dmitry Peskov zijn de plannen van Warschau om MiG-29-jets te leveren het zoveelste bewijs dat een groot aantal NAVO-landen, waaronder Polen, "in toenemende mate betrokken zijn geraakt bij het conflict".

Het besluit van Polen om Oekraïne te voorzien van MiG-29 straaljagers zal geen invloed hebben op de Russische speciale militaire operatie, hoewel het meer pijn voor de Oekraïense bevolking zal betekenen, aldus Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov vrijdag tegen verslaggevers van Tass.

"Natuurlijk zal de levering van deze vliegtuigen, zoals we herhaaldelijk hebben gezegd, geen invloed hebben op de speciale militaire operatie, maar ze kunnen Oekraïne zelf en het Oekraïense volk meer leed berokkenen", zei Peskov.

Voor hem zijn de plannen van Warschau om MiG-29-jets te leveren het zoveelste bewijs dat nogal wat NAVO-landen, waaronder Polen, "steeds meer betrokken raken bij het conflict". "Natuurlijk zullen deze vliegtuigen tijdens de speciale militaire operatie worden vernietigd", concludeerde Peskov.

Donderdag zei de Poolse president Andrzej Duda dat Oekraïne de komende dagen de eerste vier MiG-29 straaljagers uit Warschau zou krijgen.