SkiŽr Odermatt ook wereldkampioen op reuzenslalom

In het Franse Courchevel hebben 's werelds beste alpineskiërs vrijdag gestreden om de wereldtitel op de reuzenslalom. Op L'Eclipse, de piste in het Franse skioord, bleef het tot aan het laatste poortje ongemeen spannend.

In run één maakte Marco Schwarz grote indruk: de Oostenrijker zette de Zwitserse topfavoriet Marco Odermatt op 0,58 seconden. Zan Kranjec uit Slovenië (+0,76) was op plek drie verder al de laatste die nog binnen een seconde van Schwarz bleef, terwijl de rest van het veld werd aangevoerd door de Zwitser Loïc Meillard (+1,13). Ook de Oostenrijkers Manuel Feller (+1,27) en Stefan Brennsteiner (+1,37) en de Noor Henrik Kristoffersen (+1,41) maakten nog wel kans op een medaille.

Kristoffersen wist in de tweede run in elk geval zijn positie ruimschoots te verdedigen, Brennsteiner dook er nog 0,20 seconden onderdoor en Feller finishte niet. Meillard maakte indruk en pakte met 0,44 seconden de leiding, Kranjec zakte daarentegen drie plekken terug. Olympisch kampioen Odermatt liet zijn klasse zien en nam met 0,32 seconden plek één over, waarna Schwarz het mocht beslissen.

De Oostenrijker maakte echter een paar te grote foutjes en op 0,40 seconden moest hij genoegen nemen met brons. Zilver was voor Meillard, goud ging naar Odermatt, net als op de afdaling - Aksel Lund Svindal was in 2007 de laatste die de afdaling-reuzenslalomdubbel neer wist te zetten.

De Nederlander Maarten Meiners finishte in de eerste run niet, Sam Maes uit België moest ziek verstek laten gaan.