Historische derde wereldtitel op rij voor Deense handballers

De Deense handbalmannen hebben voor de derde keer op rij de wereldtitel veroverd. In de Tele2 Arena in Stockholm werd Frankrijk verslagen in een lange tijd spannende finale, waardoor Denemarken als eerste land ooit drie keer op rij de titel pakte.

Al vanaf het begin van de finale hadden de Denen de overhand, met al snel een voorsprong van constant drie of vier goals. Richting de rust wisten de Fransen dat toch te verkleinen en met 16-15 was de achterstand voor de Fransen een stuk overzichtelijker.

Vroeg in de tweede helft trokken de Fransen de stand zelfs gelijk, maar vanaf 18-17 namen de Denen het voortouw weer. Echt uitlopen lukte lange tijd niet en tot 28-26 bleef Frankrijk aandringen, maar met twee goals op rij sloegen de Denen een gaatje. Het werd nog 31-29, maar in de laatste drie minuten werd Frankijk definitief weggespeeld: 34-29 voor Denemarken.

Spanje pakte de derde plek op het WK door een achterstand van 18-22 bij rust in de tweede helft op overtuigende wijze om te draaien naar een 39-36 overwinning.