FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 januari 2023

AI Picture Gallery #109

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #847

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Like a Dragon: Ishin!-trailer toont verhaal vol samoerai dramatiek

Like a Dragon: Ishin! komt al over een paar weken uit, dus het is een goed moment om iets meer over het verhaal van de game te leren. In dit spel wordt hoofdpersonage Sakamoto Ryoma erin geluisd en beschuldigd van de moord op zijn mentor. Ryoma moet dat natuurlijk recht gaan zetten en tussendoor wraak nemen op een aantal mensen.

Het gaat hier om de nieuwste spinoff van de inmiddels vrij bekende Yakuza-serie. Hoewel, het gaat hier om een remake van een PS4-game die in 2014 uitkwam in Japan, maar nooit in het Westen is uitgekomen. Deze game speelt zich af in oud Japan en bevat alter ego's van de personages in de hoofdserie.

Like a Dragon: Ishin! komt op 21 februari 2023 uit voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Disgaea 7: Vows of the Virtueless komt eind dit jaar uit

Disgaea 7: Vows of the Virtueless komt eind dit jaar naar het Westen, dat heeft uitgever NIS America bekendgemaakt. De game is sinds een paar dagen beschikbaar in Japan, maar het moet dus nog vertaald worden. Disgaea 7 komt uit voor PS5, PS4, Switch en pc.

Disgaea is een turn-based strategiespel waarin je met demonen speelt. Disgaea 7 is geinspireerd door oud Japan. Het hoofdpersonage is een 'luie samoerai' genaamd Fujji. Ze nemen het op tegen een tiranniek regime. Dit deel bevat verder meer dan veertig verschillende klassen.

De PlayStation Plus-games van februari zijn gelekt

De PlayStation Plus-games van februari zijn gelekt. Insider billbil-kun laat al maanden een paar dagen van tevoren accuraat weten welke games Sony beschikbaar gaat maken voor abonnees. De grootste blikvanger dit keer is misschien wel OlliOlli World, de indie skate-game die vorig jaar hoge ogen gooide.

Verder zouden straks ook Mafia Definitive Edition, Evil Dead The Game en Destiny 2-uitbreiding Beyond Light beschikbaar zijn.

Darter Dobey pakt eerste grote titel en wint Masters

Voor de dartsliefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond, want in de Marshall Arena in Milton Keynes werd het eerste grote toernooi van het dartjaar - na het WK althans - afgesloten: de Masters, met de 24 hoogstgeplaatste spelers op de wereldranglijst.

Er waren drie Nederlanders van de partij in Milton Keynes en die schopten het allemaal tot de kwartfinales, maar voor alle drie eindigde het daar ook. Danny Noppert sneuvelde net 10-5 tegen wereldkampioen Michael Smith, terwijl Dirk van Duijvenbode na zijn eerdere zege op Gerwyn Price (10-8) ook met 10-5 verloor van Chris Dobey. Michael van Gerwen had het evenmin en ging met 10-7 onderuit tegen Rob Cross.

In de halve finales rekende Dobey met 11-7 af met Smith in een wat gezapige partij, waarin de wereldkampioen niet op kwam dagen. Cross won met 11-10 van Peter Wright, die het nog flink spannend maakte, waarna Dobey in de finale simpelweg een klasse beter was. Geweldig was het niet, maar hij legde Cross er met 11-7 wel op en pakte zijn eerste grote titel.

Duits skeletongoud in gemengde teamwedstrijd

Op het wereldkampioenschap skeleton en bobsleeën op de historische baan van St Moritz is ook de derde en laatste gouden medaille in het skeleton vergeven. In de gemengde landenwedstrijd kwamen teams in actie met één man en één vrouw, waarbij de opgetelde tijd voor de uitslag zorgde.

Lange tijd stonden de Italianen Valentina Margaglio en Amedeo Bagnis aan de leiding, maar de twee Britse teams gooiden roet in het eten. Eerst gingen Brogan Crowley en Craig Thompson 0,19 seconden sneller, daarna doken Laura Deas en kersvers wereldkampioen Matt Weston er nog eens 0,28 seconden onderdoor.

Ook dat was echter niet genoeg voor goud: Susanne Kreher, de wereldkampioene bij de vrouwen, bouwde een mooie voorsprong op en olympisch kampioen Christopher Grotheer kon die verdedigen, waardoor Duitsland met 0,13 seconden de wereldtitel pakte.

Dubbele World Cup-zege langlaufster Andersson, Jouve wint voor eigen publiek

De beste langlaufers ter wereld streken de afgelopen dagen neer in het Franse skioord Les Rousses. Daar viel net op tijd genoeg sneeuw voor een mooie driedaagse aan wedstrijden, waarin het regelmatig spannend was en waarin ook het thuispubliek feest kon vieren.

10km vrije stijl, vrouwen
De verschillen waren erg klein in het eerste deel van de wedstrijd, waarin de Amerikaanse Jessie Diggins de eerste was die een echt snelle tijd noteerde. Ebba Andersson uit Zweden zat daar halverwege echter al tien seconden onder en zij wist het verschil uit te breiden: 20,5 seconden aan de finish, terwijl de Française Delphine Claudel zich er nog tussen wurmde en op 13,4 seconden van Andersson een prachtige podiumplek voor eigen publiek pakte.

10km vrije stijl, mannen
Het barstte bovenin het veld weer van de Noren, maar een van de vroeg startende van hen was het rapst van allemaal: Harald Østberg Amundsen bouwde zijn race perfect op en zag hoe de een na de ander vooral in het tweede stuk tijd verloor. Uiteindelijk kwam landgenoot Sjur Røthe nog het dichtst in de buurt: tweede op 11,9 seconden, voor William Poromää (+17,9). De Zweed was exact een seconde sneller dan de Noor Pål Golberg en pakte zo zijn eerste World Cup-podium ooit.

Sprint klassiek, vrouwen
Met Emma Ribom, Johanna Hagström, Maja Dahlqvist en Linn Svahn was het een redelijk Zweeds feestje in de finale, naast de Amerikaanse Julia Kern en de Noorse Kristine Stavås Skistad. Niks was uiteindelijk echter minder waar: Skistad voerde van begin tot eind het tempo op en de Noorse pakte op overtuigende wijze haar eerste World Cup-zege ooit, voor Ribom en Dahlqvist.

Sprint klassiek, mannen
Met Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg en Sivert Wiig hadden hier juist de Noren de overhand, met tegenstand van de Italiaan Federico Pellegrino, Edvin Anger uit Zweden en de Fransman Richard Jouve. Het was echter juist die thuisfavoriet die er een geweldig feest van maakte: in een zinderende eindsprint was hij Klæbo nét de baas en schonk hij het massaal aanwezige publiek de zege, voor Klæbo en Golberg.

20km massastart klassiek, vrouwen
In het eerste kwart van de race gingen de Finse Kerttu Niskanen, Ebba Andersson uit Zweden en de Noorse dames Astrid Øyre Slind en Ingvild Flugstad Østberg er vandoor, waarbij de Oostenrijkse Teresa Stadlober probeerde aan te haken. Dat lukte niet en voorin werden de Noorse dames gedropt door Andersson en Niskanen.

Even ging Niskanen er vervolgens af, maar de Finse sloot weer aan bij Andersson, terwijl het Noorse duo er bijna 50 seconden achter zat. Andersson werd niet meer bedreigd en pakte een indrukwekkende zege, de moegestreden Niskanen kwam dik twintig tellen later als tweede over de meet en Slind wist zoweer Østberg te kloppen in de sprint om plek drie.

20km massastart klassiek, mannen
Het tempo lag aanvankelijk niet al te hoog, maar ging richting de tien kilometer toch wel flink omhoog, waardoor er halverwege nog zeventien man min of meer in de kopgroep zaten. Die groep werd daarna flink gedecimeerd: de Noren Didrik Tønseth, Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg en Sjur Røthe waren nog over, samen met de Fin Iivo Niskanen en William Poromää uit Zweden.

In de laatste kilometer voerde Klæbo het tempo met machtige halen op, maar de andere Noren werden er wel afgepierd door hun landgenoot. Niskanen sprintte naar de tweede plek, een voetlengte voor Poromää en met Tønseth en Røthe op de vierde en vijfde plek.

Skiester DŁrr pakt eindelijk World Cup-zege, Shiffrin nadert record

's Werelds beste slalomskiesters kwamen de afgelopen dagen in actie in Tsjechië. Op de pistes van Spindleruv Mlyn werden twee slaloms afgewerkt, waarbij de eerste de vervanger was van een eerder afgelaste slalom in Zagreb.

Slalom 1
Mikaela Shiffrin was, niet voor het eerst, de snelste in de openingsrun van de dag: de Amerikaanse ging 0,29 seconden sneller naar beneden dan de Duitse Lena Dürr. Petra Vlhova uit Slowakije volgde op 0,46 seconden en daarna werden de verschillen groot: de Zwitserse Wendy Holdener stond al op 1,13 seconden, gevolgd door Katharina Truppe uit Oostenrijk (+1,49) en toptalenten Zrinka Ljutic uit Kroatië (+1,51) en Hanna Aronsson Elfman uit Zweden (+1,52).

Aronsson Elfman leverde in de tweede run drie plekken in, Ljutic verloor na een flinke fout zelfs 23 posities. Truppe zakte zes plekken, waardoor de Amerikaanse Paula Moltzan - elfde na run één - nog altijd aan de leiding stond. Holdener maakte indruk en pakte met 0,58 seconden de leiding, Vlhova kwam er 0,25 seconden achter. Met 0,71 seconden was Dürr nog eens een stuk sneller, waarna Shiffrin het af mocht maken en dat ook deed: winst met 0,60 seconden voorsprong, voor Dürr en Holdener.

Slalom 2
De snelste tijd in run één was natuurlijk weer voor Mikaela Shiffrin: de Amerikaanse ging dit keer 0,67 seconden sneller naar beneden dan de Duitse Lena Dürr. Verder bleef alleen juniore Zrinka Ljutic uit Kroatië (+0,85) binnen één seconde, en de Zweedse Anna Swenn Larsson (+1,03) en Leona Popovic uit Kroatië (+1,23) stonden als enigen verder nog binnen anderhalve tel van Shiffrin.

Met een heerlijk agressief stuk slalommen pakte Popovic in de tweede run de leiding en verdedigde ze dus in elk geval haar positie, Swenn Larsson bleef daar precies één honderste van een seconde voor. De jonge Ljutic schitterde vervolgens: het supertalent pakte met 0,34 seconden de leiding en was zo zeker van haar eerste World Cup-podium. Dürr was wel nog 0,49 seconden sneller, waarna Shiffrin wéér een zege op mocht halen. Dat lukte echter niet: Shiffrin was 0,06 seconden langzamer en Dürr pakte éindelijk haar eerste World Cup-zege, de eerste Duitse slalomzege bij de vrouwen in ruim tien jaar.

SkiŽr Odermatt raast naar dubbele super-G-zege in Cortina

De beste snelheidsspecialisten in de World Cup alpineskiën bij de mannen kwamen afgelopen weekeinde weer in actie en wel in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo. Op de fraaie Olympia delle Tofana-piste stonden twee super-G-wedstrijden op het programma, met dubbel Zwitsers succes.

Super-G 1
De Fransman Alexis Pinturault had enige tijd de snelste tijd in handen, tot Aleksander Aamodt Kilde er fors onderdoor dook. De Noor bleef ook even bovenaan de ranglijst, maar won niet: Marco Odermatt uit Zwitserland, die het weekeinde ervoor oversloeg vanwege een lichte blessure, ging nog eens 0,35 seconden sneller naar beneden.

Vervolgens kwam de een na de ander met een relatief hoog startnummer nog gevaarlijk in de buurt, maar de tijden van Odermatt en Kilde werden niet meer gehaald. De Italiaan Mattia Casse werd op 0,49 seconden uiteindelijk derde, voor de verrassende Oostenrijker Stefan Babinsky (+0,63) en zijn landgenoten Vincent Kriechmayr (+0,76) en Lukas Feurstein (+0,82).

Super-G 2
Dominik Paris opende het bal en de Süd-Tiroler noteerde een tijd die bijzonder scherp bleek. De een na de ander beet zich er op stuk, tot Odermatt naar beneden kwam: de Zwitser was maar liefst 0,76 seconden sneller en kon de hot seat overnemen van Paris.

Na Odermatt kwam niemand meer écht in de buurt van zijn tijd, maar de derde plek van de Duitser Andreas Sander ging er nog wel aan: Daniel Hemetsberger ging vier honderdsten van een seconde sneller en pakte op 1,03 seconden de derde plek, achter Paris.

Conclusie ACM: overname Talpa door RTL leidt tot machtspositie

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de conclusie getrokken dat de wijzigingen van de overnameplannen die RTL en Talpa hadden voorgesteld om te voorkomen dat er een machtspositie ontstaat, onvoldoende zijn. Dat concludeert de ACM op basis eigen onderzoek onder adverteerders en distributeurs.

Volgens de ACM ontstaat er door de overname een te machtige partij in het commerciële medialandschap. Dat leidt tot prijsverhogingen voor adverteerders en voor telecomaanbieders die de zenders doorgeven. Uiteindelijk betaalt de consument daarvan de rekening.

Daarom bereidt de ACM nu het officiële besluit voor om géén vergunning te verlenen voor de overname. Dat besluit is over enkele weken klaar.

Ambtenaren leggen vanochtend tijdelijk het werk neer tijdens staking

Een deel van de medewerkers van de gemeente Amsterdam staken vanochtend tijdelijk hun werkzaamheden na het stuklopen van de onderhandelingen over een nieuwe cao. De medewerkers van de handhaving, afvalinzameling, reiniging en Stadsloketten zijn door de vakbond gevraagd om hun werk te onderbreken, zo schrijft AT5.

De door de FNV aangekondigde staking duurt van 09.00 uur tot 12.00 uur, daarna pakken de ambtenaren weer het werk op. De werkonderbreking is opgezet omdat de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden, het niet eens zijn geworden over de nieuwe CAO. De vakbond had een ultimatum gesteld aan de VNG voor de onderhandelingen, maar die liep halverwege januari af.

Amsterdam is niet de enige stad waar de ambtenaren het werk tijdelijk stilleggen: ook in Almere, Tilburg, en Rotterdam werd er vorige week gestaakt. De gemeente liet eerder weten, 'dat het college zich, samen met de VNG, inspant voor een cao met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en passende beloning en waardering voor onze medewerkers'.

Langere rijen en meer afval
De werkonderbreking van de stadsreinigers en vuilnismannen kan ervoor zorgen dat grofvuil langer op straat blijft liggen en dat de containers voor restafval, papier, glas en textiel op een andere dag of tijd geleegd moeten worden. Prullenbakken in de stad kunnen voller raken en het kan zijn dat de straten pas op een andere dag worden schoongemaakt.

Ook kan de staking problemen opleveren bij de Stadsloketten. Er is een kans dat maandagochtend afspraken bij de gemeente verzet moeten worden en dat de wachttijden bij het Stadsloket langer zijn dan normaal. Ook zullen er tijdens de staking minder handhavers en toezichthouders op straat zijn.

Het ziet oranje rond de Dokwerker in Amsterdam  (Foto: FOK!)
Het ziet oranje rond de Dokwerker in Amsterdam (Foto: FOK!)

Historische derde wereldtitel op rij voor Deense handballers

De Deense handbalmannen hebben voor de derde keer op rij de wereldtitel veroverd. In de Tele2 Arena in Stockholm werd Frankrijk verslagen in een lange tijd spannende finale, waardoor Denemarken als eerste land ooit drie keer op rij de titel pakte.

Al vanaf het begin van de finale hadden de Denen de overhand, met al snel een voorsprong van constant drie of vier goals. Richting de rust wisten de Fransen dat toch te verkleinen en met 16-15 was de achterstand voor de Fransen een stuk overzichtelijker.

Vroeg in de tweede helft trokken de Fransen de stand zelfs gelijk, maar vanaf 18-17 namen de Denen het voortouw weer. Echt uitlopen lukte lange tijd niet en tot 28-26 bleef Frankrijk aandringen, maar met twee goals op rij sloegen de Denen een gaatje. Het werd nog 31-29, maar in de laatste drie minuten werd Frankijk definitief weggespeeld: 34-29 voor Denemarken.

Spanje pakte de derde plek op het WK door een achterstand van 18-22 bij rust in de tweede helft op overtuigende wijze om te draaien naar een 39-36 overwinning.

FOK! Wat een weer: windstoten in het noorden, elders droog

winterbanner

Goede morgen!

We beginnen vadaag weer eens met een code geel, ditmaal in Groningen, Friesland en de Wadden wegens zware windstoten tot 90 km/u, vooral tijdens buien tussen 10 en 14 uur.

Verder zien we nog wat neerslag dat via de Achterhoek richting Duitsland gaat. Hier zit mogelijk hagel en/of onweer in, later in de ochtend. De wind is behoorlijk aanwezig met windkracht 6 tot 7 aan de kust, in het noorden is windkracht 8 mogelijk. Later wordt het droog maar de wind blijft aanwezig, ook zien we de zon nog even bij een temperatuur van 8 graden. 

Vanavond neemt de wind af en is het overal droog, de nacht naar dinsdag is er weer wat nieuwe neerslag bij een minimumtemperatuur van 6 graden, overdag komen en gaan buitjes maar dat lees je in een nieuw weerbericht. Tot dan!

Onweersbui bij Username (Foto: _UserName_)
Mogelijk onweer tijdens buitjes ((Archief)Foto: _UserName_) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Asielverzoeken met ruim 40 procent toegenomen in 2022

In 2022 dienden ruim 35 duizend mensen een eerste asielverzoek in Nederland in, 44 procent meer dan het jaar ervoor. Vooral in de tweede helft van het jaar werden de aanvragen gedaan. Vorig jaar kwamen bijna 11 duizend nareizigers naar Nederland, 8 procent meer dan in 2021.

Net als voorgaande jaren vormden Syriërs de grootste groep asielzoekers. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste asielcijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Meeste aanvragen in tweede helft van 2022
In 2022 dienden 35 535 asielzoekers een eerste asielverzoek in, het hoogste aantal sinds 2015. In het tweede half jaar van 2022 waren dit er meer (21 760 verzoeken) dan in het eerste half jaar (13 775 verzoeken). In februari kreeg de IND de minste (1 600) en in september de meeste (4 435) asielverzoeken te verwerken. Na september nam het aantal asielverzoeken weer af.

Meer dan 1 op de 3 asielzoekers uit Syrië
Mensen met een Syrische nationaliteit vormden in 2022, net zoals in voorgaande jaren, de grootste groep asielzoekers; bijna 36 procent (12 640) van het totaal. Dat is de helft meer dan een jaar eerder. Bijna 70 procent van de asielverzoeken van Syriërs werd ingediend in de tweede helft van het jaar.

Net als in 2021 vormden Afghanen (2 730) en Turken (2 685) na Syriërs de grootste groepen asielzoekers in 2022. Het aantal asielverzoeken van mensen met de Afghaanse nationaliteit daalde met 9 procent, terwijl het aantal Turkse aanvragen met 9 procent steeg ten opzichte van een jaar eerder.

Aantal nareizigers licht gestegen
In 2022 kwamen 10 925 nareizende familieleden naar Nederland, dat waren er zo’n 800 meer dan het jaar daarvoor. Het aantal nareizigers was in het laatste kwartaal van 2022 het laagst (1 545) en het hoogst in het derde kwartaal (3 640).

De stijging van het aantal nareizigers komt grotendeels door mensen met een Syrische en Turkse nationaliteit. 7 240 Syrische familieleden reisden vorig jaar naar Nederland, zo’n 12 procent meer dan in 2021. Het aantal nareizigers met de Turkse nationaliteit steeg met 49 procent naar 1 095 in 2022.

Het aantal nareizigers met de Eritrese en Jemenitische nationaliteit daalde met respectievelijk 28 procent en 42 procent.

Sterke stijging aantal Oekraïense en Russische asielverzoeken
De meeste Oekraïners die in 2022 naar Nederland kwamen, kregen tijdelijk bescherming door de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie en mogen tot 4 maart 2023 in Nederland blijven. Door deze regeling hoeven Oekraïners geen asielverzoek in te dienen. Voor een aantal Oekraïners bleek dat zij niet onder deze regeling vielen maar dat zij een asielprocedure moeten doorlopen. In 2022 hebben 1 060 mensen met de Oekraïense nationaliteit een asielverzoek gedaan. In 2021 waren dit er nog 70. Het aantal verzoeken van mensen met de Russische nationaliteit was 590. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2021.

'Fotogenieke zwarte beer ontdekt wildcam'

Een zwarte beer in de VS ontdekte een wildcam in een natuurpark en nam zichzelf 400 keer op de foto. De "Selfie-serie" gaat viral op internet.

In het park in de Amerikaanse staat Colorado hangen in totaal negen camera's. De nieuwsgierige zwarte beer ontdekte er een en nam keer op keer een 'selfie'. Soms kijkt hij brutaal, soms dromerig in de lens. Parkbeambten plaatsten enkele foto's op Twitter .

Zwarte beren leven solitair volgens de Colorado Wildlife Parks Administration. De camera's zijn opgehangen om allerlei informatie te verzamelen over de wilde dieren in het gebied. De beer-selfies zijn een paar maanden geleden gemaakt voordat de zwarte beren in Colorado in winterslaap gingen.

Zorgen over vogelgriep-uitbraak op Spaanse nertsenfokkerij

Experts maken zich zorgen over een uitbraak van vogelgriep op een Spaanse nertsenfokkerij. Het Friedrich Loeffler Institute for Animal Health (FLI) ziet tekenen dat het H5N1-virus zich aanpast aan zoogdieren - en dat dit het mogelijk gevaarlijker kan maken voor de mens.

De ziekteverwekkers zijn eerder gevonden in andere zoogdiersoorten zoals wasberen, vossen, marters en zeehonden, zei FLI-voorzitter Mettenleiter. Hij sprak over individuele gebeurtenissen waarbij het virus van een vogel op een zoogdier overging. Met de uitbraak in Spanje zou het echter kunnen zijn dat "de ziekteverwekker zich echt van zoogdier op zoogdier heeft verspreid - dat wil zeggen van nerts op nerts", zei Mettenleiter.

De viroloog van Imperial College London, Peacock, is ongerust. "Dit is ongelooflijk zorgwekkend", vertelde Peacock aan het tijdschrift Science. Voor hem is dit "een duidelijk mechanisme voor hoe een H5-pandemie zou kunnen ontstaan".

Volgens 'Science' is een boerderij in de Spaanse regio Galicië getroffen. Talrijke nertsen stierven in oktober 2022. Aanvankelijk verwachtten dierenartsen dat het coronavirus de oorzaak zou kunnen zijn. Maar uit tests bleek dat het H5N1-virus verantwoordelijk was voor de dode nertsen. In totaal zijn meer dan 50.000 nertsen geruimd en  vernietigd. De medewerkers van de nertsenfokkerij zijn niet besmet geraak. Er zijn verschillende mutaties gevonden in virusmonsters van vier dode nertsen. 

Momenteel gaat vogelgriep in het rond over verschillende continenten. 

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #214 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1304
review
Senua's Saga: Hellblade II
review
Doctor Who - The Legend of Ruby Sunday: de eerste helft van de seizoensfinale roept net zo veel vragen op als er worden beantwoord
special
Random Pics van de Dag #1303
special
Random Pics van de Dag #1302
©FOK.nl e.a.