Skicrosster Näslund domineert voor eigen publiek, Mobärg-broers ook succesvol

De beste skicrossers ter wereld kwamen afgelopen weekeinde in actie in Zweden. In Idre Fjäll lag het roemruchte parcours er mooi bij en werd er weer fel gestreden op het befaamde laatste rechte stuk, met flink wat succes voor de thuisploeg.

Mannen
In de eerste finale was Zweden vertegenwoordigd door de Mobärg-broers, David en Erik, met ook nog de Canadees Reece Howden en Niklas Bachsleitner uit Duitsland. Howden leek er met de overwinning vandoor te gaan, maar op het schier oneindigde laatste rechte stuk, vol sprongen, raakte David Mobärg de sprongen perfect en gleed hij naar de winst. Howden werd tweede, voor Erik Mobärg en Bachsleitner.

Howden en Erik Mobärg stonden ook op de tweede dag in de finale, dit keer met de Duitser Tobias Müller en Simone Deromedis uit Italië. In de finale ging Deromedis nog voor de eerste bocht al onderuit, waarna Howden de leiding weer pakte en deze dit keer wél vast wist te houden. Erik Mobärg pakte een tweede plek, Müller completeerde het podium.

Vrouwen
Sandra Näslund was torenhoog favoriete, zeker voor eigen publiek, en de Zweedse liet er weer geen gras over groeien: bij de start sloeg ze een gat en bij de finish zag de rest haar pas terug. De Zwitserse Fanny Smith kwam als tweede over de finish na een fraai duel met de Duitse Daniela Maier, met wie ze een klein jaar geleden in een soap rond olympisch brons verwikkeld raakte. De Oostenrijkse Katrin Ofner bolde als vierde over de meet.

Op dag twee was Näslund alleen maar nóg dominanter: de finale kon wat de winst betreft net zo goed schriftelijk afgedaan worden. Ofner stond wederom in de finale en pakte met plek twee dit keer wél een podiumplaats, voor de Canadese Marielle Thompson - Smith was dit keer de ongelukkige vierde in de finale.