Skiester Gut-Behrami wint super-G St Anton, Kristoffersen pakt slalom in Wengen

Ook zondag werd er weer flink gestreden in de World Cup alpineskiën. In Oostenrijk werkten de vrouwen voor de tweede dag een super-G af in St Anton, terwijl de mannen in het prachtige Berner Oberland - waar het zowaar sneeuwde - een slalom voor de kiezen kregen op de Männlichenpiste in Wengen.

Super-G vrouwen, St Anton
De Oostenrijkse Ramona Siebenhofer noteerde een goede tijd, maar kort daarna kwam Lara Gut-Behrami naar beneden denderen en de Zwitserse dook er met 0,79 seconden stevig onderdoor. Elena Curtoni leek haar tijd te verbeteren, maar de Italiaanse strandde op 0,52 seconden.

Vervolgens bleef Gut-Behrami's tijd even onaangetast, tot Federica Brignone een serieuze aanval deed. De Italiaanse, een dag eerder nog de winnares, kwam echter net tekort: 0,15 seconden. Niet veel later volgde met Marta Bassino nog een zeer snelle Italiaanse, maar zij strandde op 0,19 seconden. Daarmee was het podium uiteindelijk gevuld, Curtoni en Siebenhofer bleven wel op de vierde en vijfde plaats staan.

Slalom mannen, Wengen
Na run één konden de weer in grote getalen aanwezige thuisfans juichen: Loïc Meillard was de snelste. De Noren Henrik Kristoffersen (+0,45) en Lucas Braathen (+0,48) bleven nog redelijk in de buurt en ook de Duitser Linus Strasser (+0,68) bleef nog binnen een seconde, maar daarna werden de verschillen rap groter. De Noor Atle Lie McGrath voerde op 1,04 seconden de rest van het veld aan, Tommaso Sala uit Italië stond op plek zes al op maar liefst 1,61 seconden.

Sala zakte in run twee terug achter de Fransman Clement Noël en de Oostenrijker Marco Schwarz, waarna McGrath met 0,09 seconden naar de snelste tijd dook. Strasser verdedigde met 0,23 seconden zijn positie, gevolgd door Braathen, die over het parcours vloog en met exact één seconde de leiding pakte. Kristoffersen bleef hem met een sterk slotstuk 0,49 seconden voor, waarna Meillard op mocht voor zijn eerste slalomzege ooit. Dat lukte net niet: op 0,20 seconden werd hij tweede, achter winnaar Kristoffersen en voor Braathen.