Wereldtitel Moto3 voor Izan Guevara

Na drie jaar afwezigheid is het Grand Prix-circus in de motorsport teruggekeerd op het prachtige Phillip Island, voor de Grand Prix van Australië. Na een zware regenbui tijdens de warmup ging men in de Moto3 toch gewoon op een droge baan van start, met mogelijk al de beslissing in de titelstrijd op komst.

De race begon met Ayumu Sasaki, Sergio Garcia en Ivan Ortola op de eerste rij, gevolgd door Carlos Tatay, Diogo Moreira en Stefano Nepa. WK-leider Izan Guevara startte vanaf de zevende plek in de eerste race waarin hij in elk geval theoretisch kans had de titel voor zich op te eisen.

Na een wat mindere start herstelde Sasaki zich snel en na de eerste schermutselingen ging de Japanner aan de leiding, met verder nog Garcia, Moreira, Guevara, Ortola, Deniz Öncü en thuisrijder Joel Kelso in de kopgroep. Guevara reed zich naar voren en nam ook even de leiding in handen, wat voor hem genoeg zou zijn om de titel te pakken.

Met een paar ronden te gaan waren het nog altijd Garcia, Sasaki, Öncü en Guevara die de dienst uitmaakten. Dat was bij het ingaan van de laatste ronde ook het geval, maar Guevara nam de koppositie over en sloeg een gat. Dat hield hij vol en met de winst in Australië - voor Öncü, Garcia en Sasaki - kroonde Izan Guevara zich tot nieuwe wereldkampioen in de Moto3.