'Kleine jongen' van Andrť Hazes op #1 in Nederlandstalige Top 1000

In de eerste editie van de Nederlandstalige Top 1000 van NPO Sterren NL staat 'Kleine jongen' van Andre Hazes op de hoogste positie. Na al die jaren is Hazes nog steeds de basis, want de volkszanger komt maar liefst 35 keer voor in de lijst. Zo is 'Bloed, zweet & tranen' (#13), 'Geef mij je angst' (#33) en 'Zij gelooft in mij' (#35) in de bovenste regionen terug te vinden.

Op nummer 2 in de Nederlandstalige Top 1000 staat 'Ik ga zwemmen', de grote zomerhit van Mart Hoogkamer. 'Papa' van Stef Bos staat op nummer 3. De Nederlandstalige Top 1000 is samengesteld door de kijkers en luisteraars van NPO Sterren NL en is terug te vinden op www.nposterren.nl.

Vanuit het Huis van de Nederlandse Muziek wordt de Nederlandstalige Top 1000 van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober 2022 tussen 06.00 - 19.00 uur uitgezonden op NPO Sterren NL Radio. 

NPO Sterren NL, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, heeft als missie om een belangrijk en populair onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur, namelijk de Nederlandstalige muziek, uit te lichten, te archiveren en te promoten. Nederland heeft een zeer rijke muziekhistorie. Al ruim een halve eeuw heeft AVROTROS Nederlandse muziek in het populaire en volkse genre hoog in het vaandel staan. Die 50 jaar heeft een enorme schat aan beeld en geluid opgeleverd.