FOK! Wat een weer: talrijke buien en kans op onweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het bewolkt en komen er veel buien voor met vooral in het westen veel regen. Bij buien is er een kleine kans op onweer en hagel. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust eerst krachtig, windkracht 6. Langs de kust is er bij buien kans op windstoten van 60-70 km/uur.

Vanmiddag is er veel bewolking en houden de buien aan, plaatselijk met onweer of hagel. In het zuidwesten wordt het tijdelijk droger. Het wordt niet warmer dan 13°C. De westelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig. Vanavond blijven de buien aanwezig. Pas later wordt het in het noorden en oosten droger. In het zuidwesten en westen kan veel regen vallen. De wind neemt in de loop van de avond af. Langs de kust kunnen er bij buien nog wel windstoten van 60 km/uur voorkomen.

Komende nacht zijn er vooral in het westen en zuiden buien. Vooral in het zuidwesten kan er weer onweer en veel regen voorkomen. In het noordoosten is er in de tweede helft van de nacht kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen plaatselijk 4°C landinwaarts en 9°C langs de kust. Boven land is er weinig wind. Langs de kust staat er een matige wind uit het westen. Bij buien kunnen daar nog steeds windstoten bij voorkomen.

Morgenochtend is het half bewolkt en komen er in de kustprovincies enkele buien voor, mogelijk met onweer. In het noordoosten is er tot ver in de ochtend kans op mist, elders is de zon af en toe te zien. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.

Morgenmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. Verspreid over het land komen ook enkele buien voor, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur wordt 14°C. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind. Morgenavond blijven de buien vooral in het zuidwesten aanwezig. Elders wordt het geleidelijk droog. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Een 'bijzon' in El Borge, Spanje (Foto: Kroezel)

Een 'bijzon' in El Borge, Spanje (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!