FOK! Wat een weer!: Met beide beentjes op de grond

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Wie was er het eerst? Het ei of de kip?  

En opnieuw weer even tijdrekken geblazen om maar weer eens een verhaaltje te bedenken. Het ging vandaag zoals ik gisteren al vertelde. Er was tijdelijk wat meer stapelbewolking aanwezig, maar op een zeer lokaal drupje na, bleef het gewoon droog. Er was wel meer sluierbewolking aanwezig die aan het einde van de dag deels weer oploste. Het was met 25 tot 28 graden en een tamelijk hoge luchtvochtigheid wel benauwd.

Morgen rent de temperatuur nog één keer omhoog. Ook dat vertelde ik gisteren al en ook daar is niets aan veranderd. Nog steeds maxima tussen de 26 en 31 graden. Ook morgen zal het benauwd aanvoelen.

Dan de mogelijke buien. Boven Belgie en Frankrijk ontstaan regen- en onweersbuien. Deze ontstaan op een vore en die bereikt het zuidwesten aan het einde van de middag. Erg hard gaat het allemaal niet en bij het noordwaarts trekken lijkt ook de activiteit er uit te gaan. Dit komt omdat de stroming diffluent gaat worden en de dagelijkse gang werkt dan ook niet bepaald mee. Verder lijkt er een deel over de Noordzee te trekken en een ander deel net ten zuidoosten.

Samenvattend: Morgen een groot deel van de dag zonnig en erg warm. Later in het zuidwesten kans op onweersbuien die mogelijk vrij stevig kunnen zijn. Hagel en zware windstoten zijn zeker wel mogelijk. Bij het verder trekken neemt de activiteit af, doch er kan wel een gebied(je) met enige regen overblijven. Spectakel zit er voor het grootste gedeelte van het land dus niet in, en ook veel regen lijkt onwaarschijnlijk. 

Ook dinsdag lijken de meeste buien in onze buurlanden te gaan vallen. Dit komt omdat de depressie toch te westelijk blijft en de warme lucht net ten oosten. 

Heel bijzonder ziet het er dus niet uit allemaal.  

Weerman Primeurman.  

 Bangkok (Foto: Vriend van qltel)
Een prachtig nachtelijk uitzicht over Bangkok. (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!