NS blundert: station vergeten te openen

De twee hoofdingangen van station Amsterdam Zuid zijn vanmorgen later dan de bedoeling was geopend. Uitstappende reizigers stonden daardoor in het station vast, en vertrekkende reizigers misten hun trein. Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) is er een communicatiefout geweest met het beveiligingsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het openen en sluiten van het station.

De ingangen aan het Gustav Mahlerplein en het Zuidplein waren vanmorgen niet zoals gebruikelijk geopend. Dat kwam volgens een voorlichter van de NS omdat de rolluiken de afgelopen dagen kapot waren, waardoor tegen het beveiligingsbedrijf was gezegd dat het voor hen niet nodig was het station, zoals gebruikelijk, te openen en sluiten.

Miscommunicatie
Gisteren waren de rolluiken hersteld, maar werd er besloten het station nog niet te sluiten en openen. Vanwege miscommunicatie heeft iemand het station gisteravond toch afgesloten. De beveiligers vanmorgen waren in de veronderstelling dat het station nog niet geopend hoefde te worden en kwamen dus niet langs. Uiteindelijk was het station 45 minuten later dan gepland via alle ingangen weer toegankelijk.

Een voorlichter benadrukt dat de ingang aan de Parnassusweg wel altijd open is en dat reizigers daar vanmorgen, net zoals altijd, wel gebruik van konden maken. De NS zegt te begrijpen dat dit niet bij iedereen bekend is en dat de Informatievoorziening op het station op basis van deze ervaring mogelijk aangepast gaat worden.