5 tegen 2: tieners slachtoffer van straatroof

Twee jongens uit Eindhoven bezochten dinsdagavond 26 juli de kermis in Tilburg. Wat een leuke avond was, veranderde toen het tweetal later op de avond slachtoffer werd van een straatroof. Op de Kapelhof werden zij door vijf jongens mishandeld en beroofd van hun spullen. De politie zoekt getuigen.

De twee vrienden (15 en 16 jaar) liepen rond 20.30 uur het terrein van de kermis af. Ter hoogte van de Schouwburg kwamen zij vijf jongens tegen. Een van hen vroeg het duo mee te lopen. Deze wandeling stopte uiteindelijk op de Kapelhof. Hier werden de twee vrienden ineens mishandeld, waarbij de een klappen en trappen kreeg en de ander naar de grond werd geduwd. Een van de daders dreigde zelfs met een kettingslot te slaan. De daders beroofden de vrienden van meerdere spullen, zoals hun pet, portemonnee en sleutels. Toen de daders wegrenden, schakelden de vrienden snel hulp van omstanders in. De gestolen portemonnee werd even later zonder inhoud teruggevonden in de Heuvelstraat.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze beroving. Een van de vijf daders had enkele opvallende kenmerken. Hij was rond de 15 jaar oud, had een getinte huidskleur en had kort opgeschoren haar aan de zijkanten. Opvallend waren de twee schuin geschoren streepjes op de achterkant van zijn hoofd. Ook droeg hij een grijze Louis Vuitton tas. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.