Vrouwen Duitsland en Spanje beginnen met ruime zege aan EK voetbal

Op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen in Engeland zijn vrijdagavond de eerste twee wedstrijden in groep B afgewerkt. Dat leverde voor Spanje en Duitsland alvast drie punten en een lekker doelpuntensaldo op.

In Milton Keynes speelde Spanje tegen Finland, dat dankzij Linda Sällström - en slecht Spaans keeperswerk - na nog geen vijftig seconden op voorsprong kwam. Een minuut of 25 later kopte Irene Paredes vanuit een corner de gelijkmaker binnen, waarmee de Finse hoop begon te verdwijnen.

Uitgerekend de kleine Aitana Bonmatí kopte nog voor rust de 2-1 binnen, laat in de tweede helft werd de genadeklap uitgedeeld: Lucia Garcia kopte een vrije trap binnen, waarna Mariona Caldentey in blessuretijd vanaf elf meter de eindstand op 4-1 zette.

Duitsland speelde in Londen tegen Denemarken, dat vrijwel geen enkel moment kans maakte. Na tig ballen op de paal en lat was Lina Magull na 21 minuten eindelijk trefzeker dankzij een verdedigende blunder bij Denemarken, dat zelf nog wel een flinke kans liet liggen.

Lea Schüller kopte vroeg in de tweede helft een corner binnen, Lena Lattwein rondde een prima aanval van dichtbij af voor de 3-0 en in de slotfase kopte Alexandra Popp de 4-0 eindstand op de borden.