Moto3-coureur Guevara oppermachtig op Sachsenring

Op de altijd lastige Sachsenring is zondagochtend de Grand Prix van Duitsland in de Moto3 afgewerkt. Wat de winst betreft was dat niet bijster spannend, maar daarachter werd er wel geknokt.

Izan Guevara vertrok van poleposition en ook Dennis Foggia en Daniel Holgado stonden op de eerste rij, met Ayumu Sasaki, Tatsuki Suzuki en Ryusei Yamanaka op de geheel Japanse tweede startrij, voor David Muñoz, WK-leider Sergio Garcia en Matteo Bertelle.

Na de schermutselingen in de openingsronde - vooral in het middenveld ging het voor een paar rijders mis - had Guevara gewoon de leiding, voor Foggia, Suzuki, Muñoz en Holgado. Deniz Öncü reed zich vanaf de 24e plek in no-time naar de top-10, maar dat had een verklaring: een valse start en dus kreeg hij een dubbele longlappenalty.

Guevara sloeg vrij snel een gaatje naar Foggia, die achtervolgd werd door Garcia, Suzuki, Sasaki en Holgado. In het vervolg van de race kwam Guevara geen moment meer in de problemen, hij pakte een overtuigende zege. Foggia en Garcia knokten ondertussen om de overige podiumplaatsen en na een stevige strijd won Foggia dat duel, terwijl Garcia derde werd, voor Sasaki, Suzuki, Holgado en de knap herstelde Öncü.