Ook hoofdrace F2 verloopt chaotisch in Baku, Verschoor 5e

De Formule 2-hoofdrace in Baku is zondagochtend ietwat chaotisch verlopen. In de straten van de Azerbeidzjaanse hoofdstad kwam de safety car veelvuldig de baan op, onder meer voor een leider die de muur in reed.

Jüri Vips had de poleposition in handen, Liam Lawson stond naast hem en op rij twee stonden Dennis Hauger en Marcus Armstrong, voor Felipe Drugovich en Richard Verschoor. Vips behield bij de start de leiding, voor Lawson, Armstrong, Hauger, Logan Sargeant, Verschoor, Jehan Daruvala en Drugovich.

De safety car kwam in ronde één de baan al op: Amaury Cordeel was uiteraard gecrashed bij de start en ook Olli Caldwell was erbij betrokken. Ondertussen kwam Frederik Vesti, zaterdag nog de winnaar, bij de start niet weg - pas nadat hij de pitstraat ingeduwd werd kon hij aan zijn race beginnen.

De herstart verliep prima, kort daarna kwamen Lawson, Hauger en Verschoor als eerste van de voorste mannen binnen voor de mediumbanden. Drugovich kwam een ronde later en ging voorbij Lawson, wiens stop niet best was. Ook Vips en Armstrong volgden en laatstgenoemde nam daarbij de virtuele leiding in handen.

Kort daarop was Roy Nissany in het middenveld weer eens betrokken bij een crash, na een akkefietje met Cem Bolukbasi - beiden eindigden in de barrière. De safety car betrad de baan en na een paar ronden konden we door, met de nog niet gestopte Calan Williams voorop, gevolgd door Vips, Armstrong, Hauger en Sargeant - Verschoor lag met een mislukte stop achteraan.

Bij de herstart ging het allemaal weer niet lekker: in het middenveld was het knokken en ook teamgenoten Vips en Armstrong raakten in de clinch. Na een korte onderbreking konden we wederom door, nu met Vips, Hauger, Sargeant en Drugovich die achter de nog altijd niet gestopte Williams aan reden.

Al vrij snel verremde Williams zich, waardoor hij in elk geval niet meer nodeloos in de weg reed van de toppers. Vips had het allemaal netjes in de hand, tot zes minuten voor het einde: hij nam de binnenkant van een bocht mee en knalde daardoor tegen de volgende buitenkant, waardoor hij met een bak schade stil kwam te staan.

De safety car kwam de baan op en van een herstart kwam het niet meer: Hauger pakte de overwinning, voor Sargeant en Drugovich, die zo gewoon weer prima zaken deed voor het kampioenschap. Daruvala werd vierde, Verschoor uiteindelijk nog uitstekend vijfde.