Staatsagent tikt KLM op vingers om loonsverhoging

In een tijd dat iedereen zich druk maakt om het personeelstekort bij Schiphol en de daarbij horende chaos, schrijft een toezichthouder van de overheid een opmerkelijke conclusie naar onze overheid. 

KLM heeft een lening van net geen miljard uitstaan van onze belastingcenten. Hieraan zijn wel wat regels verbonden en om die afspraken te monitoren heeft men een staatsagent aangesteld. In een brief informeerde hij ministers Kaag en Harbers over een schending van die afspraken.

Vermoedelijk teneinde hun personeelstekorten op te lossen, heeft KLM namelijk afspraken gemaakt alle CAO-medewerkers er 5% bij te geven en je kan je medewerkers natuurlijk niet ineens zo maar een normaal salaris betalen... Je zou het maar de problemen op Schiphol op willen lossen!

Volgens de afspraken die gemaakt zijn omtrent de coronalening die door de staatsagent bewaakt moeten worden, dient KLM de kosten met 15% te doen dalen. Dat gaat wat lastig als je de grootste kostenpost met 5% verhoogt. Deze verhoging is overigens al voor de coronacrisis afgesproken en had in 2020 al in moeten gaan, maar is door die crisis uitgesteld.