NASCAR: En miljoen dollar voor Blaney, Coca-Cola 600 komt eraan

Het is bijna de laatste zondag van mei, tijd voor het grote drieluik in de autosport: de Grand Prix van Monaco, de Indianapolis 500 en de Coca-Cola 600, allemaal op één dag. Voor de NASCAR-coureurs in Charlotte in actie komen nog even een terugblik, want afgelopen zondag werd de All-Star-race verreden. Eerst de Open-race, om nog wat startbewijzen te verdienen, daarna de strijd om een miljoen dollar.

Open
De Open-race begon met Daniel Suarez aan de leiding, voor Erik Jones en Ricky Stenhouse Jr. Laatstgenoemde nam de leiding al snel in handen en die stond hij niet meer af: hij won stage één en kon de pitbox opzoeken, zijn ticket voor de All-Star-race was binnen.

In stage twee had Corey LaJoie de touwtje in handen, tot Landon Cassill de muur in knalde en voor een caution zorgde: Suarez en Chris Buescher namen het heft in handen. Buescher wist dat vol te houden en ook hij kon de All-Star-race in.

Tyler Reddick duelleerde met Suarez om de leiding in de laatste ronden, tot hij de muur in spinde. Suarez bleef de controle wel in handen houden en reed naar de volgende plek in de All-Star-race, waarna Erik Jones door de fans gekozen werd als vierde en laatste toevoeging aan de hoofdrace.

All-Star
Met Kyle Busch, Ryan Blaney, William Byron en Kyle Larson voorop begon de hoofdrace en in bijna dezelfde volgorde eindigde stage één: alleen Byron en Larson wisselden van plek. Met dezelfde vier voorop begon de tweede stage, tot Larson met een kapotte rechtervoorband stevig de muur in klapte.

Busch had het keurig in de hand, tot zijn band het begaf. Hij hield de afremmende auto wel onder controle, maar Ross Chastain ramde er vól bovenop en nam daarbij ook Chase Elliott mee: alle drie konden ze inpakken.

Met Blaney en Austin Cindric voorop konden we weer door voor een paar rondjes, waarna Cindric de stage won. Met Byron voorop konden we beginnen aan stage drie, waarin Blaney de touwtjes in handen nam. Christopher Bell reed op plek twee, tot hij kort voor het eind van de stage de muur ramde: caution.

Blaney reed voorop bij de herstart en pakte de stagewinst zonder problemen, waarna we met Blaney en Cindric voorop de laatste vijftig ronden aan konden vangen. Een goede twintig ronden later spinde Jones het gras in: caution.

Blaney en Cindric hadden bij de herstart wederom de leiding, maar Cindric moest afhaken. Blaney hield het vol en reed verder zonder problemen naar de overwinning en één miljoen dollar, wat hij ongetwijfeld zal verdelen onder zijn team.

Toch was het nog niet klaar: Stenhouse raakte de muur en zorgde voor een caution, meters voor Blaney de finish passeerde...dus nog níet als winnaar. Met nog wel Blaney voorop begon men aan de overtime, waarin Blaney alsnog de overwinning pakte, maar nu echt.