Martins domineert F3-hoofdrace in Barcelona

De jongelingen in de Formule 3 hebben zondagochtend hun raceweekeinde afgesloten. Op het Spaanse asfalt van het circuit van Barcelona stond de hoofdrace op het programma, die wat de winst betreft niet al te spannend werd.

Roman Stanek vertrok vanaf poleposition en haast Victor Martins naast zich, gevolgd door Alexander Smolyar, Isack Hadjar, Arthur Leclerc en Oliver Bearman. Martins had de beste start en pakte de leiding, voor Stanek, Hadjar, Smolyar, Bearman en Jak Crawford, die drie posities won bij de start.

Kaylen Frederick kwam snel voorbij Crawford, kort daarop zorgde een crash van Rafael Villagomez - 'geholpen' door Kush Maini - in het achterveld voor een safetycarsituatie. Na een vrij ruime onderbreking konden we door, met Martins, Stanek, Hadjar, Smolyar, Bearman, Frederick, Crawford en Caio Collet in de top-8.

Kort na de herstart gingen Crawford en Collet voorbij Frederick, niet veel later ging Brad Benavides achterin het veld de muur in: safety car. Met tien ronden te gaan en dezelfde mannen in de top-5 werd het groen weer gezwaaid en die veranderde in die laatste tien ronden niet meer. Martins won, Stanek en Hadjar completeerden het podium.