De Vries domineert tweede ePrix Berlijn

Op het voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn is zondag de tweede ePrix van het weekeinde verreden. De Formule E streek neer in de Duitse hoofdstad en zondag leverde dat mooie taferelen op voor de Nederlandse fans.

Poleposition was voor Edoardo Mortara, die Robin Frijns naast zich had staan. Op rij twee stonden Nyck de Vries en André Lotterer, voor Antonio Felix da Costa, Lucas di Grassi, Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne op de achtste plek.

De beste start was zonder meer voor De Vries, die binnendoor langs Mortara én Frijns ging en de leiding pakte. Na zo'n tien minuten pakte De Vries als eerste zijn Attack Mode, Frijns deed een poging maar ging daarbij in de fout en verloor posities aan Di Grassi en Da Costa.

Di Grassi viel wat terug bij het activeren van de Attack Mode, Vandoorne ging voorbij Lotterer naar de derde plek, achter De Vries en Da Costa. Mortara ging als een dolle met de Attack Mode en in rap tempo verschalkte hij Vandoorne en Da Costa, die op zijn beurt Di Grassi en Frijns langszij zag komen.

Halverwege de race was het voorin klaar met de Attack Modes: De Vries reed nog altijd op kop, voor Mortara, Di Grassi, Frijns, Da Costa en Vandoorne. De Belg nam de twee mannen voor hem te grazen en ging kort voor het einde ook langs Di Grassi, zij het met de nodige moeite.

De overwinning van De Vries kwam niet in gevaar, Mortara en Vandoorne vergezelden hem op het podium, voor Di Grassi. Frijns werd vijfde na een stevig duel met Da Costa, die Oliver Rowland nog wel van het lijf hield.