Masia wint Moto3-race Le Mans na herstart wegens gladheid

Op het circuit van Le Mans is zondagochtend de Grand Prix van Frankrijk in de Moto3 afgewerkt. Dat ging aanvankelijk niet helemaal goed, de baan was nogal glad, maar uiteindelijk werd het toch een mooie race.

De race ging van start met Dennis Foggia voor het eerst op poleposition, Tatsuki Suzuki en Jaume Masia ernaast en Diogo Moreira, Carlos Tatay en Andrea Migno op rij twee. Moreira nam bij de start op fraaie wijze de leiding in handen, Suzuki en Masia volgden.

In de eerste twee ronden schoven er al flink wat heren onderuit, waaronder Daniel Holgado, de baan was behoorlijk glad. Sergio Garcia, Ayumu Sasaki, Izan Guevara, Andrea Migno en Riccardo Rossi gingen allemaal nagenoeg tegelijk onderuit en dat was genoeg: de rode vlag werd gezwaaid, iedereen was wel in orde.

Na een korte onderbreking brak de zon door en konden we weer gaan starten, met grofweg dezelfde opstelling. Wederom pakte Moreira de leiding bij de start, voor Foggia, Masia, Suzuki, Garcia en Migno. Twee ronden later was Moreira tien plekken teruggevallen, Foggia was de nieuwe leider.

In de tien ronden daarna werd flink geduelleerd in de grote kopgroep, maar wel met Foggia en Masia die de dienst uit bleven maken. Bij het ingaan van de slotronde zaten alleen Sasaki, Suzuki en Guevara nog bij de twee koplopers, maar dat maakte de strijd niet minder fel.

In de slotfase reed Sasaki zich naar de leiding, maar Masia sloeg terug en reed naar de winst. Sasaki werd tweede, voor Guevara, die Foggia nog van het podium stootte.