Uitslag AZ - Heracles Almelo

AZ blijft ook na dit weekend vierde in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen vanavond met 2-1 thuis van Heracles Almelo.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Pavlidis kwam vrij in de zestien, maar de spits had teveel tijd nodig. Een paar minuten later probeerde Evjen het met een schot van afstand, maar Heracles-doelman Blaswich stond op zijn plek. In de 25e minuut kwam AZ op 1-0. Het was Reijnders die de thuisploeg op voorsprong bracht met een knal hoog in het doel. Vlak voor rust kwamen de bezoekers echter weer op gelijke hoogte. Laursen kopte raak bij zo'n beetje de eerste echte kans voor Heracles binnenkopte.

Vlak na rust kwam AZ weer op voorsprong. Pavlidis kreeg de bal voor en tikte hem vervolgens binnen. In de tweede helft hadden de Alkmaarders het betere van het spel en ze zochten ook veelvuldig de aanval op. Zo was Karlsson dichtbij een treffer maar zijn omhaal ging net naast. Gerscoord werd er echter niet meer.