FOK! Wat een weer: bijzonder veel regen!

winterbanner

Goedemorgen ruige weer-liefhebbers!  

Gisteren was het op zich prima weer. Veel mensen togen even naar buien om een uurtje zon mee te pikken. Echter in de middag kon je vanuit westelijke richting de bewolking zien naderen en ook de wind begon er al zin in te krijgen. Dit is de opmaat voor een uiterst ruige zondag.

De afgelopen nacht waaide en regende het overal.. 

Vandaag regent het een groot deel van de dag en er zullen echt aanzienlijke hoeveelheden vallen. Vanaf nu tot aan het einde van vanmiddag valt er op uitgebreide schaal zo'n 20 tot 40 mm, maar een uitschieter van 50 mm sluit ik ook zeker niet uit.

Wat overigens de afgelopen dagen vasthoudend in de uitvoer zat, is dat de minste regen voor het zuidwesten van het land zal zijn. Mogelijk valt er daar slechts 10 mm of net iets meer. Hoe meer je naar het binnenland trekt, hoe groter de hoeveelheden. De wind is hard tot stormachtig en draait van zuidwest via west naar het noordwesten toe. Als dat is gebeurd, dan is het front gepasseert en klaart het een beetje op.

Dit duurt niet lang, want er komt ook nog een hoogtetrog op de borrel. De bovenlucht koelt met name in de noordelijke helft van het land af tot -32 graden. Dit staat garant voor een reeks felle buien. De kansen op hagel en onweer zijn daarbij behoorlijk groot. In de zuidelijke helft van het land lijken de buien iets minder actief te zullen worden.

Dat zeg ik nu wel, maar eergisteravond trok er pittige onweersbui over Brabant naar Limburg toe. Dus helemaal uitsluiten doe ik een felle bui daar dan ook niet. 

Bij de hoogtetrog neemt de noordwestenwind opnieuw toe tot stormachtig met zware windstoten. Bij buien zijn dan uitschieters mogelijk van zo'n 85 km/u. Kortom, erg ruig dus vandaag. 

Zo. Nu even tijd voor humor op de zaterdagavond.  Ik heb volgende week een etentje en ik besloot om een leuke gadget aan te schaffen. Ik ben benieuwd wie mij daar in zal herkennen.  

Vervolgens besloot ik om op social media een leuke avatar te maken van mijzelf. Ik gierde het echt uit toen ik hem af had. De reacties stroomden binnen, de mensen kwamen niet meer bij.  

Geniet van alle regen en wind. 

Tot ziens!  

Feestje5 (Foto: Stephan5)

Humor om te lachen: Stephan5 onherkenbaar op locatie!  

Lachen met S (Foto: Stephan5)
Selfie van mijzelf. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!