Eenzame kerst voor Van Barneveld na positieve test op corona

Het wordt een eenzame kerst voor Raymond van Barneveld. Na de pijnlijke uitschakeling op het wereldkampioenschap darts heeft de vijfvoudig wereldkampioen nu ook nog eens positief getest op corona. Hij blijft de komende dagen in quarantaine in Londen.  

"Helaas moet ik melden dat ik positief ben getest op Covid-19. Op dit moment heb ik koorts en kamp ik met enorme vermoeidheid",zo laat Van  Barneveld via Instagram weten.  Van Barneveld had naar eigen zeggen tijdens de partij met Rob Cross geen last van symptomen, maar na afloop voelde hij zich kortademig en kreeg hij koorts. "Ik heb direct mijn manager Ben de Kok gebeld en hij adviseerde me om onmiddellijk naar het hotel te gaan en geen interviews te geven om elk risico te vermijden. We hebben inmiddels met de PDC en Rob Cross over de situatie gesproken.” Wat de mogelijke gevolgen voor Cross zijn, is nog niet bekend.

Van Barneveld liet eerder op de dag weten teleurgesteld te zijn na zijn nederlaag tegen Cross. Het werd 1-3 in sets na een 1-0 voorsprong. Van Barneveld verliet met gebogen hoofd het podium in Alexandra Palace en voelde de pijn weer als vanouds. "Ik wil alle fans, zowel in het publiek als op social media, bedanken voor hun steun", schreef Van Barneveld verder. "Ik ben jullie dankbaar.” 

 Is Barney toch weer eens positief. 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180)