Van Barneveld zegeviert bij rentree op WK

Raymond van Barneveld heeft zijn rentree op het wereldkampioenschap darts bekroond met een eenvoudige zege in de eerste ronde. Lourence Ilagan uit de Filipijnen werd eenvoudig verslagen. Het werd 3-0. In de volgende ronde wacht een zwaardere dobber: Rob Cross. 

Hoewel Ilagan direct in de eerste leg de mogelijkheid kreeg om de Nederlander te breken, was het toch Van Barneveld die de eerste leg wist te behouden. In het restant van de eerste set kwam Van Barneveld niet in de problemen en kwam 1-0 voor. De Hagenaar speelde prima, liet Ilagan geen kans en gaf in de tweede set geen leg weg. Van Barneveld noteerde na twee sets bijna 98 gemiddeld, terwijl Ilagan in de eerste twee sets niet verder kwam dan bijna 81 gemiddeld. Van Barneveld bekroonde zijn sterke spel bovendien met een 121-finish bij de laatste leg in de tweede set.

In de derde set veerde Ilagan een beetje op. Hij pakte een leg, waar Barney wel wat dubbels miste. De Nederlanders won de derde set wel en mag terugkomen.  Van Barneveld begon in Alexandra Palace aan zijn 29e wereldkampioenschap. Hij kan met een positief gevoel terug kijken op de eerste ronde en mag donderdag echt aan de bak. 

In de volgende ronde wacht Rob Cross, de wereldkampioen van 2018 en regerend Europees kampioen. Onlangs beleefde hij tijdens een demonstratietoernooi een goede generale door van de Brit te winnen. Donderdag is het om het eggie en dan weten we meer over de fitheid bij Van Barneveld.

2021/22 World Darts Championship - maandag 20 december 
(R1) Luke Woodhouse 3-1 James Wilson
(R1) Rusty-Jake Rodriguez 3-1 Ben Robb
(R1) Raymond van Barneveld 3-0 Lourence Ilagan
(R2) James Wade 3-1 Maik Kuivenhoven

Update 7.00 uur

Mark Kuivenhoven miste te veel dubbels (uitgooipercentage: 28,6) om James Wade te verrassen. De als vierde geplaatste Engelsman speelde een matige partij (gemiddelde van 83,7), maar versloeg de Nederlandse nummer 56 van de wereld in de tweede ronde wel met 3-1.

Door de nederlaag van Kuivenhoven zitten nu nog zeven van de tien Nederlanders in het toernooi. Jermaine Wattimena en Chris Landman werden eerder al uitgeschakeld in de eerste ronde.

Dinsdag 21 december - vanaf 13.30u
(R1) Lewy Williams v Toyokazu Shibata
(R1) Jason Lowe v Daniel Larsson
(R2) Mervyn King v Ryan Joyce
(R2) Dave Chisnall v Mike De Decker

Avondsessie vanaf 20u
(R2) Vincent van der Voort v Adam Hunt
(R2) Michael Smith v Ron Meulenkamp
(R2) Dimitri Van den Bergh v Florian Hempel
(R2) Devon Petersen v Raymond Smith