De oorlog laait weer op in Dune: Spice Wars

Funcom heeft officieel een nieuwe Dune-game aangekondigd, afkomstig van Shiro Games en heeft er meer details over gedeeld. Het heet Dune: Spice Wars en het is een realtime strategiespel met 4X-elementen.

Dune: Spice Wars is gebaseerd op de roman van Frank Herbert en wordt het naar verwachting in 2022 uitgebracht. De game wordt eerst op pc gereleased via early access. Of we ook op consoles mogen gaan harvesten en de grond mogen ontwormen is nog niet bekend. Deze game heeft niets te maken met de andere Dune-game van Funcom, een survivalgame in een open wereld. Daar is het nog erg stil over.

Dune: Spice Wars bevat meerdere speelbare facties en verschillende manieren om te spelen, maar het einddoel is hetzelfde: controle over de spice op Arrakis. Je kunt agenten inzetten om je tegenstanders te saboteren, te vermoorden of te bespioneren, politieke middelen gebruiken om de Landsraad te beïnvloeden en gunstige resoluties aan te nemen, rijkdom vergaren en gewoon de andere Houses overweldigen door economische en technologische overmacht, of je kunt kiezen om het uit te vechten met een oorlog.