PSV onderuit tegen Real Sociedad en klaar in Europa League

PSV is uitgeschakeld in de Europa League. De Eindhovenaren verloren met 3-0 van de nummer drie in de stand Real Sociedad. Hierdoor gaat niet PSV maar Sociedad als de nummer twee samen met het eerder al geplaatste AS Monaco door naar de achtste finales.

PSV startte weer met Gótze, die hersteld was van rugproblemen, terug in de basis. De eerste tien minuten van de wedstrijd leverden nog geen echte kansen op voor een van de ploegen. In de zestiende minuut was Drommel goud voor de Eindhovenaren. Sociedad kon bijna toeslaan na een counter maar de doelman redde na een schot van Isak. Even daarna was er een schietkans voor PSV. Gapko schoot de bal echter in de handen van de doelman en bleek overigens ook nog buitenspel te staan. In de 36e minuut was PSV heel dicht bij de 0-1. Het schot van Bruma eindigde echter op de bovenkant van de lat. Vlak voor rust kreeg Sociedad een strafschop omdat Mwene hands maakte. Oyarzabal benutte de penalty waardoor PSV met een achterstand ging rusten.

Het eerste kwartier na rust leverde weinig kansen op. In de 62e minuut leek de wedstrijd beslist nadat Oyarzabal de 2-0 maakte na een fout van Érick Gutiérrez. Er was in de 74e minuut nog meer pech voor de Eindhovenaren nadat ze met tien man verder moesten. Sangaré kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus kon hij douchen. Met een man minder kon PSV ook geen vuist maken, waardoor de Europa League voor PSV dit seizoen voorbij is. Vlak voor tijd maakte Sørloth er nog 3-0 van.