FOK! Wat een weer: aanhoudend grijs en later neerslag

herfstbanner

Welkom!  

We zitten duidelijk in de donkerste periode van het jaar. Het grijze weer is dominant aanwezig en het aantal opklaringen is zeer beperkt. Met name in het zuidwesten en zuiden heeft de zon nog even geschenen, maar stralend weer is het ook daar niet geworden. Op veel plaatsen bleef het vandaag droog, doch niet in een strook van het IJsselmeer vervolgens over Haarlem en dan zo wegtrekkend naar het zuidwesten. Ik kwam zowaar nog op ruim 3 mm uit. 

Overigens is het al zo nat in het westen. Zaterdag viel er hier ook al 13 mm en sommen van méér dan 10 mm zijn hier de laatste weken eerder regel dan uitzondering. We zijn pas vijf dagen onderweg, maar de normale maandsom is al bijna bereikt. November was ook al zo nat. Ook de komende week blijft het niet droog, echter de hoeveelheden lijken niet zo heel groot meer te zijn. 

Vannacht is het meestal bewolkt, maar er kunnen toch wel een paar opklaringen voorkomen. Dan kan er wel een mistbank ontstaan. Vriezen doet het waarschijnlijk net niet.

Morgen moeten we het weer met een grijs weerbeeld stellen. De grootste kans op een beetje zon is er in het oosten en mogelijk ook het zuiden van het land. 

Tegen de avond volgt er dan neerslag. In het westen zal dat waarschijnlijk gewoon regen blijven. Ik denk dat die regen ten oosten van de lijn Terschelling - Utrecht - Tilburg enige tijd in natte sneeuw over zal gaan. Nog verder oostwaarts zou die sneeuw even kunnen blijven liggen. Als het dan droog geworden is zal het eventuele sneeuwdekje weer snel verdwijnen. 

Overdag is het een graad of 4. In de neerslag koelt het echter wel enigszins af. Zodoende kan er dus (natte) sneeuw vallen. Omdat er een stevige zuidwestelijke wind komt te staan zal de temperatuur in het westen niet of nauwelijks zakken tijdens de neerslag. Aan zee komt er een krachtige tot harde wind te staan. In het binnenland neemt de wind later op de dag flink af. 

Dinsdag is er meer zon, maar in de avond opnieuw neerslag met hetzelfde verhaal als morgen.

Tot ziens!  


Charged heeft even een oud foto opgetakeld. Oudere tijden met echte auto’s. En sneeuw. (Foto: Charged)
Charged heeft even een oud foto opgetakeld. Oudere tijden met echte auto’s. En sneeuw. (Foto: Charged)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.