Familie Nouri bereikt akkoord over schadevergoeding met Ajax

Ruim vier jaar nadat Abdelhak Nouri in elkaar zakte op het voetbalveld tijdens een oefenduel tegen Werder Bremen heeft Ajax met de familie van Nouri een overeenstemming bereikt over een schadevergoeding. Daarmee is een arbitragezaak van de baan. Dat bevestigen betrokkenen bij de zaak rond de familie. Er is een akkoord bereikt, maar dat moet nog formeel bekrachtigd worden.

Abdelhak Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Ajax-directeur Edwin van der Sar erkende namens Ajax een jaar later dat de behandeling op het veld in het Oostenrijkse Mayrhofen tekort had geschoten, waardoor de destijds twintigjarige middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Zijn situatie is op dit moment onveranderd: hij wordt thuis door zijn familie verzorgd. Dat gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Nouri is in staat om emoties te tonen en hij kan enigszins communiceren via gezichtsuitdrukkingen. Ajax werd door de familie van Nouri aansprakelijk gesteld en eiste een schadeergoeding. Het betreft kosten voor zijn verzorging, vergoeding van immateriële schade en het verlies van zijn verdienvermogen. Over dat laatste waren vooral de blauwe pakken veel bezig. Hoeveel zou hij nu echt waard worden? In een eerdere gesprekken konden beide partijen niet tot een deal komen. 

Het bedrag waarover overeenstemming is bereikt zal niet bekend worden gemaakt. De deal zal te zijner tijd nog bekrachtigd moeten worden door de rechtbank. Als het definitief rond is willen beide partijen pas commentaar leveren.