Nederlands Ten Kate-team pakt wereldtitel Supersport met Aegerter

Op het Argentijnse circuit van San Juan Villicum is zondag de wereldtitelstrijd in het World Supersport-kampioenschap beslist, de klasse onder de World Superbikes. Met nog één weekeinde te gaan, eind november in Indonesië, is Dominique Aegerter niet meer te achterhalen.

Aegerter begon de tweede race van het weekeinde als kampioenschapsleider, wetende dat de titel voor hem zou zijn als concurrent Steven Odendaal níet minstens drie punten meer zou scoren dan de Zwitser. Odendaal ging in de eerste bocht al onderuit, waarmee het zo goed als gedaan was, waarna hij in de slotfase nog eens het grind in ging.

De voor het Nederlandse Ten Kate Racing rijdende Aegerter finishte de race achter Jules Cluzel en Can Öncü als derde en kon vervolgens aan het feest. Vooral in het midden van het seizoen was de Zwitser, die ook in de MotoE rijdt, ijzersterk: hij won vijf races achter elkaar, werd vervolgens een keer vierde en won er daarna nog vier achter elkaar. Odendaal was consistenter en reed twee races meer, maar het was niet genoeg.

Glenn van Straalen eindigde op een keurige achtste plek in de race, de vanuit het World Supersport 300-kampioenschap overkomende debutant Jeffrey Buis deed het met plek vijftien en dus een eerste punt uitstekend. Voor Ten Kate was het overigens de eerste titel sinds Michael van der Mark in 2014 de World Supersport-titel op zijn naam schreef.