Jongen (11) in Woerden achtervolgd door man met mes, getuigen gezocht

Dinsdag 5 oktober 2021 fietst een 11-jarige jongen in Woerden vanuit zijn school richting huis. Plots wordt hij achtervolgd door een man die daarbij meermaals een mes naar hem gooit. Gelukkig raakt hierbij niemand gewond. De politie is nog op zoek naar de verdachte en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

Rond 15.00 uur fietste de jongen vanuit school over de Kwakelbrug. Hier zag het slachtoffer de man voor het eerst. Vervolgens fietste het slachtoffer via het Jaagpad, richting de Hoge Rijndijk en zag de man daar opnieuw. Hierna fietste de jongen richting de Lindelaan waarna de eerder genoemde man achter hem aan begon te rennen richting de fietstunnel bij de Hollandbaan. De man gooide daarbij ook met een mes en raapte dit vervolgens weer op om het opnieuw te gooien. De jongen wist de man te ontvluchten en verloor hem daarbij uit het oog. Het slachtoffer is behoorlijk overstuur geraakt door dit incident.

Omschrijving verdachte
De man die de politie zoekt is ongeveer 40 jaar oud, heeft een licht getinte huidskleur, mager postuur, donkere ogen en is ongeveer 1,80 cm lang. De man had stoppels en grote wallen onder zijn ogen. Hij was in het zwart gekleed met een trenchcoatjas van leerachtige stof met capuchon en nette puntschoenen.

Weet u meer?
Uiteraard komt de politie graag meer te weten over deze mogelijke verdachte. Hebt u iets gezien of gehoord en nog niet met de politie gesproken, dan komen zij graag met u in contact. Ook wanneer u over camerabeelden beschikt waar mogelijk bruikbare informatie op staat, ontvangt de politie deze graag.

Belangrijke getuige
De politie is specifiek op zoek naar iemand met een werkbus. Hij zou de verdachte die we zoeken hebben aangesproken op de Lindenlaan en de politie wil graag in contact komen met hem voor nadere informatie.