Vitesse verslaat Anderlecht en bereikt groepsfase Conference League

Hoezee! Groot feest in Arnhem! Vitesse heeft zich donderdag geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers wonnen de return tegen Anderlecht in de play-offs met 2-1, nadat ze vorige week in Brussel met 3-3 gelijk hadden gespeeld.

In het GelreDome was Vitesse direct de aanvallende ploeg en dat leverde binnen vier minuten de openingstreffer op. Maximilian Wittek schoot na een corner vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied op doel en zag zijn schot via het hoofd van Joshua Zirkzee in het doel belanden. Zirkzee verzuimde Anderlecht, waarbij ook Wesley Hoedt een basisplaats had, halverwege de eerste helft de 1-1 op het bord te zetten. Zijn schot werd gekeerd door Markus Schubert. Aan de andere kant kregen Sondre Tronstad en Wittek voor rust nog kansen op de 2-0.

Vier minuten na de thee was het wel voor de tweede keer raak voor Vitesse. Uit een voorzet van Eli Dasa schoot Wittek de bal met een stoot hard in de rechterhoek. De wedstrijd viel dood, maar tien minuten voor tijd kwam Anderlecht terug in de wedstrijd. Lior Refaelov, die vorige week nog een penalty op de lat schoot, tikte uit de rebound binnen, nadat de bal op de paal was beland.

Het werd nog even spannend voor Vitesse, maar de thuisclub gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Vorige week gaf Vitesse in een spektakelstuk nog een 2-3-voorsprong uit handen in de slotfase. Bovendien miste Anderlecht diep in blessuretijd nog een strafschop. Vrijdag is de loting voor de Conference League, het nieuwe Europese voetbaltoernooi.