Arbiter Kuipers bergt na Johan Cruijff Schaal de fluit op

Scheidsrechter Bjorn Kuipers is bijna uitgefloten. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV op zaterdag 7 augustus wordt zijn afscheid.

Dat vertelt Kuipers aan De Telegraaf. Na de EK-finale tussen Italië en Engeland hield de 48-jarige toparbiter het nog in het midden of hij zou stoppen, tijdens zijn vakantie heeft hij de knoop doorgehakt. "Het is mooi geweest. Ze zeggen weleens dat je op je hoogtepunt moet stoppen. En wat dat betreft, is er geen mooier moment dan dit."

Begin deze maand was Kuipers nog niet zo ver. "Ik lees overal dat dit mijn laatste wedstrijd was, maar ik weet het echt nog niet. Ik moet nadenken", zei de Oldenzaler na de EK-finale. Na de vakantie kijkt de supermarktbaas er anders tegenaan.  Kuipers kijkt vol trots terug op ruim vijftien jaar als scheidsrechter op het hoogste niveau. "Nooit had ik kunnen bedenken dat ik zo'n prachtige loopbaan zou krijgen. Italië - Engeland voelt echt als de kroon op mijn werk en die zal ik nooit vergeten."

Het laatste duel wordt de strijd om De Johan Cruijff Schaal. "Ik heb aangegeven graag nog in een vol stadion in Nederland te fluiten", zegt Kuipers. "En dan is Ajax - PSV natuurlijk een prachtig affiche." Het duel seizoen wordt op zaterdag gespeeld, nu PSV door is naar de derde voorronde van de Champions League.