Hauger slaat weer toe in Formule 3, Vesti pakt de winst en Leclerc crasht

Op de Red Bull Ring hebben de jongelingen in de Formule 3 hun raceweekeinde afgerond. Ook de derde en laatste race van het weekeinde in Oostenrijk leverde weer mooie gevechten op, terwijl de titelstrijd in een hele voorzichtige plooi gelegd wordt.

Zoals gebruikelijk werd voor race drie de uitslag van de kwalificatie gebruikt voor de startopstelling en dus stond kampioenschapsleider Dennis Hauger op poleposition, naast Frederik Vesti en voor Alexander Smolyar en Caio Collet - Jak Crawford en Clement Novalak volgden op de derde rij.

Collet bleef bij de start staan en kwam pas op gang nadat het hele veld langszij was gekomen, Hauger pakte voor Vesti de leiding, met Smolyar en Crawford er achteraan. Na een handvol ronden opende Vesti met succes de aanval op Hauger, waarna Vesti's teamgenoot Smolyar ook voorbij de Noor ging.

Net als op zaterdag werd er weer flink geknokt, waarbij Smolyar heel even de leiding pakte, alvorens weer terug te vallen tot achter Vesti en Hauger. Arthur Leclerc knokte met Victor Martins en Novalak om de vijfde en zesde plek, maar dat ging niet goed: Leclerc dook in een niet-bestaand gat en ging hard de rondte in, waarbij ook Novalak in het grind eindigde en Martins ver terug viel.

Na een neutralisatie van een paar ronden konden we door, met Vesti, Hauger en Smolyar voorop. De Rus leverde zijn derde plek rap in bij Olli Caldwell en die wist het vol te houden, terwijl Vesti Hauger af kon troeven in de strijd om de winst - Tijmen van der Helm finishte als zeventiende. Voor Hauger was het wel weer prima: concurrenten Jack Doohan (lekke band) en Martins (crash) scoorden niet.