Respawn kondigt Apex Legends Genesis Collection Event aan

Respawn en EA hebben het nieuwe tijdelijke Genesis Collection Event van Apex Legends uit de doeken gedaan. Van 29 juni t/m 13 juli kunnen Legends terugkeren naar de originele maps Kings Canyon, waaronder Skull Town en World’s Edge. Skull Town wordt tijdens het virtuele evenement ook omgetoverd tot een speciale Arena-map, samen met 24 nieuwe cosmetische items die je kunt vrijspelen.

Kings Canyon van Season 0 en World’s Edge van Season 3 keren tijdelijk terug in plaats van de normale Trios- en Duos-speellijsten in rouleringen van een uur. Skull Town wordt tijdens het Genesis Collection Event toegevoegd aan de Arena's-maproulering met intervallen van een uur. Spelers kunnen als Valkyrie en Pathfinder rond de torens cirkelen, of als Caustic en Wattson valstrikken neerzetten op de onderste verdieping: deze locatie biedt ruimte voor talloze tactieken en meer dan genoeg chaos.

Het Genesis Collection Event introduceert een beloningenpad met nieuwe items die je kunt verdienen, waaronder legendary Charge Rifle en EVA-8 wapenskins. Daarnaast kunnen spelers maar liefst 1600 punten per dag verdienen met uitdagingen die dagelijks tijdens het virtuele evenement worden vernieuwd. Er zijn ook uitdagingen die vier unieke badges uitkeren. Het Genesis Collection Event introduceert tevens een nieuwe set met 24 thematische, tijdelijke cosmetische items die tijdens de volledige duur van het virtuele evenement verkrijgbaar zijn via Genesis Event Apex Packs en voor Apex Coins of Crafting Metals. Als je alle 24 event items hebt verzameld, krijg je toegang tot de Revenant Heirloom-set.

De Legends Octane, Revenant, Lifeline, Bloodhound en Wattson krijgen allemaal balansupdates net zoals de Spitfire, 30-30 Repeater en Longbow-wapens om het speelveld eerlijker te maken.