EK: Duitsland komt met de schrik vrij tegen Hongarije

Duitsland heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finales. Tegen Hongarije keken de Duitsers tweemaal toe tegen een achterstand aan, maar in de slotfase maakte Duitsland alsnog gelijk, waardoor ze zeker zijn van een plaats in de achtste finales.

Duitsland leek zeker van de volgende ronde na een uitstekende wedstrijd tegen Portugal. Niemand geloofde in een stunt van Hongarije, maar toch waren de Hongaren daar heel dicht bij. In de elfde minuut kwam Hongarije op een verrassende voorsprong. Ádám Szalai opende de score met een knappe snoekduik. Duitsland moest zo in de achtervolging, maar liet in de eerste helft maar weinig zien.

Ook in de tweede helft viel het tegen wat Duitsland liet zien. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte dankzij een fout van de Hongaarse goalie. Péter Gulácsi ging in de fout bij een vrije trap van Duitsland, waarna Kai Harvetz binnenkopte. Duitsland kon niet lang genieten van de 1-1, want direct vanaf de aftrap kwam Hongarije weer op voorsprong.

András Schäfer maakte de 2-1 voor de Hongaren en een gigantische stunt leek in de maak voor de Hongaren. Lange tijd hadden ze zicht op de achtste finales, alleen zes minuten voor tijd vervloog die droom. Uit een afvallende bal maakte Leon Goretzka de belangrijke 2-2 voor Duitsland. Doordat de andere groepswedstrijd ook in 2-2 eindige gaat Duitsland als tweede door en speelt het in de achtste finale tegen Engeland op Wembley.

Voor Hongarije zit het er ondanks een sterk toernooi op voor de Hongaren. Met twee gelijkspelen tegen Duitsland en Frankrijk kunnen ze toch terug kijken op een mooi toernooi.