Nadal 'luistert naar lichaam', slaat Wimbledon en Olympische Spelen over

Rafael Nadal doet dit jaar niet mee aan Wimbledon en de Olympische Spelen. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar heeft rust nodig.

"Na lang beraad heb ik besloten dit jaar niet mee te doen aan Wimbledon en de Olympische Spelen", schrijft de 35-jarige Nadal op Twitter. "Het is geen makkelijke beslissing om te nemen, maar door te luisteren naar mijn lichaam en veel met mijn team te praten, weet ik wel zeker dat dit het juiste besluit is."

"Het doel is om mijn loopbaan nog lang voort te zetten en te blijven doen waar ik blij van word, namelijk op het hoogste niveau strijden en vechten." Nadal werd eerder deze maand door Novak Djokovic verslagen in de halve finales van Roland Garros. Het was pas zijn derde nederlaag in Parijs. Nadal is met zijn twintig Grand Slam-titels recordhouder met Roger Federer. Djokovic kwam op negentien titels door Roland Garros op zijn naam te schrijven.

Omdat Roland Garros vanwege het coronavirus dit jaar iets later begon, zitten er slechts twee weken tussen het toernooi in Parijs en Wimbledon. "Dat maakte het voor mij niet eenvoudiger om te herstellen van het altijd zware gravelseizoen", vervolgde Nadal.

"Het waren twee zware maanden voor mij. De beslissing die ik nu neem, baseer ik vooral op de lange en middellange termijn. In deze fase van mijn carrière moet ik er echt voor waken dat mijn lichaam niet overbelast raakt."

Nadal pakte twee keer de eindzege op Wimbledon (in 2008 en 2010), dat op maandag 28 juli begint. Bij de Spelen van 2008 in het Chinese Peking veroverde hij de Olympische titel. Dit jaar beginnen de Spelen op 23 juli in het Japanse Tokio.