EK: TsjechiŽ dankzij Schick voorbij Schotland

Tsjechië heeft zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal gewonnen.In Glasgow werd Schotland met 2-0 verslagen dankzij twee treffers van Schick waarvan de tweede een doelpunt om in te lijsten was.

De Schotten begonnen sterk aan het duel door gelijk de aanval te zoeken. Eerste mogelijkheid van de wedstrijd was van McGinn die gevaarlijk doorkwam op de achterlijn van de Tsjechen. Het leverde echter niet meer dan een hoekschop op. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Tsjechië. Schick kreeg de bal op de rand van de zestien en schoot vervolgens hard in de hoek van het Schotse doel. Keeper Marshall duwde de bal echter naast het doel.

In de dertigste minuut was Schotland dicht bij een doelpunt. Robertson schoot de bal net onder de lat maar de Tsjechische keeper wist te redden. In de 41e minuut was het Schick die de Tsjechen op voorsprong bracht via een kopbal.

Beide ploegen begonnen sterk aan de tweede helft, maar het waren de Tsjechen die hun voorsprong uitbreidden. In de 52e minuut was het wederom Schick die doel trof. Nu mikte hij de bal over de Schotse doelman Marshall na de bal een meter over de middenlijn te hebben meegenomen. Schotland wilde echter niet van opgeven weten. Na een Tsjechische inschattingsfout leek Dykes de bal in het doel schieten, maar de teen van Vaclik zat in de weg. Schotland probeerde het wel met een slotoffensief maar gescoord werd er niet meer.