Vandaag op het IFFR (6 juni)

Op deze zondag komt het International Film Festival Rotterdam ten einde; althans, als je het hebt over de fysieke vertoningen. Online gaat het nog een paar dagen door voordat de 50e editie voorbij is.

Na de slotfilm van vanavond zijn er nog diverse titels waarvan de 72 uur durende on demand-periode nog moet aflopen. Sommige films zijn nog morgen te bekijken, andere zelfs nog dinsdag of woensdag. Bekijk het on demand-programma om te zien wat er nog beschikbaar is.

De mobiele filmunit The Werner staat vandaag op de Binnenrotte en de VR-installaties in WORM zijn vandaag voor het laatst geopend. 

Vandaag kun je onder andere deze films bekijken:

Persona Non Grata - Lisa Jespersen, 2021, Denemarken, 91 min

Het zorgvuldig geconstrueerde bestaan van Irina, een hippe jonge Deense schrijver, raakt uit balans als ze na een lange afwezigheid terugkeert naar haar familie op het platteland. Daar aangekomen blijkt dat haar broer gaat trouwen met Catrine, die Irina in haar jeugd het leven zuur maakte. Catrine blijkt zich comfortabel te hebben genesteld op de plek die Irina ooit met volle overtuiging ontvluchtte. Het duurt niet lang voor de eerste conflicten ontstaan, gevoed door onoverbrugbaar lijkende verschillen en oud zeer. Iedereen in deze familie moet kritisch naar zichzelf leren kijken.

Deze film wordt vandaag vertoond om 21.30 uur in Cinerama, maar dit is al uitverkocht. Je kunt de film echter nog on demand kijken tot morgenmiddag 12 uur. Bekijk de agenda voor details en tickets.

Slotfilm: Poupelle of Chimney Town - Hirota Yusuke, 2020, Japan, 100min

Een vuilnismonster helpt een jongetje en zijn stadgenoten de waarheid te verkennen achter hun loodgrijze, geïsoleerde bestaan. Deze zachtaardige, fantasievolle film van de Japanse anime-studio 4°C (Tekkonkinkreet, Children of the Sea) combineert een vlot verteld, eclectisch en filosofisch verhaal met oogverblindende animatie.

Deze film wordt vandaag om 19.00 uur vertoond in Cinerama, LantarenVenster én Pathé Schouwburgplein, beleeft twee online-voorstellingen om 18.30 en 19.00 uur en is van 19.30 tot woensdagavond 20.00 uur on demand te zien. Bekijk de agenda voor details en tickets.

Heb je zelf nog goede tips? Gooi ze in de comments! De volgende editie van het IFFR is naar verwachting eind januari/begin februari, hopelijk weer in de oude vorm.