Vandaag op het IFFR (3 juni)

Gisteren opende het International Film Festival Rotterdam met de film The World to Come van Mona Fastvold. Vandaag gaat het festival in volle vaart verder, voor bezoekers van de fysieke filmvertoningen of filmliefhebbers buiten Rotterdam die de films online kijken.

De mobiele filmunit The Werner staat vandaag op het Visserijplein en de VR-installaties in WORM zijn vandaag de hele dag geopend. Let erop dat je voor WORM of een fysieke filmvertoning een negatieve coronatest via testen voor toegang nodig hebt. Dit geldt nog voor vandaag en morgen.

Vandaag kun je onder andere deze films bekijken:

The Story of Southern Islet - Chong Keat Aun, 2020, Maleisië, 105 min

Een Maleisische visverkoper wordt ziek nadat hij, zo gelooft hij, een lokale godheid heeft beledigd. Zijn vrouw doet dat aanvankelijk af als bijgeloof, maar maakt op zoek naar genezing voor haar man een bijzondere spirituele ontwikkeling door. Sfeervol en mysterieus drama, gebaseerd op jeugdherinneringen van de filmmaker.

Deze film gaat vandaag in première om 12.45 uur in Pathé Schouwburgplein en is van vandaag 12 uur 's middags 72 uur lang (dus tot zondagmiddag) online te zien. Bekijk de agenda voor andere fysieke vertoningen of het kopen van onlinetickets.

Blutsauger - Julian Radlmaier, 2021, Duitsland, 125 min

In de marxistische vampierkomedie Blutsauger doet de uit Rusland gevluchte acteur Ljovoestsjka zich voor als baron Koberski. Octavia, de dochter van een rijke industrieel, ontmaskert hem al snel. In afwachting van zijn uitreisvisum naar Hollywood maken ze een vampierfilm met een Aziaat als de bloedzuiger. Maar wie zijn de werkelijke vampiers?

Deze film wordt vandaag om 13.15 uur vertoond in LantarenVenster en is van vandaag 12 uur 's middags 72 uur lang (dus tot zondagmiddag) online te zien. Bekijk de agenda voor andere fysieke vertoningen of het kopen van onlinetickets.

Naast deze films is er om 19.00 een Big Talk (gratis, online) waarin festivaldirecteur Vanja Kaludjercic praat met Mona Fastvold over The World to Come. En natuurlijk zijn er nog veel meer films te zien, dus kijk vooral even rond in het programma.