Hamilton: "Het was geweldig werk van iedereen binnen het team"

Lewis Hamilton mocht vandaag wel starten vanaf pole maar moest de koppositie al direct afstaan op het circuit van Barcelona. Uiteindelijk reed hij weinig aan de leiding van de wedstrijd maar zijn overwining tekende zich al tijdig in de race af. Een tweestopper bleek de juiste tactische zet voor Mercedes.

"De start was zo close. Er lag wat rubber aan de rechterkant van de grid en de Red Bull kwam goed uit de startblokken”, blikte Hamilton na afloop terug op de race. “Daarna was ik aan het jagen. Het zat zo lang zo dicht bij elkaar. Daardoor dacht ik niet dat de banden het vol gingen houden. Ik wist ze echter toch in leven te houden en daarna was het met een achterstand van 20 seconden nog een lange weg te gaan, maar het was een goede gok. Het was echt een hele goede strategie", zo analyseert Hamilton op Motorsport.com.

Mercedes had meerdere scenario's uitgewerkt voor de race en naast de éénstopper was een extra pitstop inpassen één van de serieuze opties. Uiteindelijk pakte dat laatste plan uitstekend uit voor Hamilton. "Ik had denk ik bijna een kans om hem in te halen voordat ik naar binnen ging. Ik hinkte echt op twee gedachten: “Zal ik naar binnen gaan, of negeer ik het team en blijf ik op de baan?” Ik deed uiteindelijk wat het team van me vroeg, omdat er van beide kanten veel vertrouwen is. Het was geweldig werk van iedereen binnen het team. Wat een dag!"