Royal Court is de eerste uitbreiding van Crusader Kings III

Ook Crusader Kings III krijgt zijn eerste uitbreiding: Royal Court. De uitbreiding focust zich op het leven van de adel in het hof, en de decadente feesten en intrige die daar afspelen.

De grootste toevoeging van Royal Court is de troonkamer, een plek die alleen beschikbaar is voor leiders met de rank van King of hoger. Je kunt je troonkamer upgraden om gasten te ontvangen en kunstwerken uit te stallen, die je kan verdienen tijdens events of kan laten maken door ambachtslui. Hierdoor verdien je grandeur, een nieuw systeem dat van pas kan komen tijdens diplomatieke missies. Vassals kunnen je ook bezoeken in je troonkamer om een petitie aan te bieden met problemen binnen hun rijk, met de hoop dat jij dat natuurlijk op kan lossen. 

Ook culture krijgt een make-over. Culture krijgt nu traditions die groeien en veranderen met de tand des tijds, en met Royal Court kun je er ook voor kiezen om je eigen culture te creëren, vergelijkbaar hoe je dat nu kan doen met faith in de basisgame.

Er is nog geen releasedatum voor Royal Court, maar het team achter Crusader Kings III gaat ongetwijfeld meer laten zien de komende maanden.