Vanaf vandaag bibberen in Resident Evil Village

Resident Evil Village is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One en dat viert Capcom met een launchtrailer.

Resident Evil Village vervolgt het verhaal van Ethan Winters, dat begon in Resident Evil 7. Tijdens zijn missie om zijn dochter te redden krijgt Ethan te maken met bekende personages, zoals de held Chris Redfield, en imposante tegenstanders, zoals Lady Dimitrescu. Naast de singleplayer keert ook de Mercenaries-mode terug. Deze extra mode komt beschikbaar na het voltooien van de campaign en heeft nieuwe features, zodat spelers ook na het voltooien van Ethans reis nog volop uitdagingen in het dorp kunnen vinden.

Resident Evil Village is vanaf vandaag zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar in Standard- en Deluxe-edities. De Deluxe-editie bevat de basisgame plus het digitale “Trauma Pack” met diverse extra in-game content, waaronder een Samurai Edge-wapen, een door Resident Evil 7 biohazard geïnspireerd ‘found footage’-schermfilter, een tape-recorder-savepunt-optie, de safe room-muziek "Go Tell Aunt Rhody," directe toegang tot het moeilijkheidsniveau “Village of Shadows”, het Baker Family Incident Report, en meer.

De game kan vanaf de PlayStation 4-versie geüpgraded worden naar de PlayStation 5-versie en ondersteunt Smart Delivery voor Xbox Series X|S en Xbox One-consoles. Om de 25e verjaardag van de Resident Evil-franchise te vieren, krijgen fans die Resident Evil Village kopen als bedankje toegang tot de gratis multiplayer-ervaring Resident Evil Re:Verse die in de zomer van 2021 verschijnt.