Koningsdag: Parken dicht, koning in Eindhoven

Driewerf hoera voor onze Koning! Hij mag vandaag 54 kaarsjes uitblazen en dat wordt gevierd. Er zijn diverse (online) evenementen en de koning bezoekt dit jaar Eindhoven. Helaas voor hem is er maar weinig visite wat ook weer jammer voor ons is. De feestjes die er zouden zijn, zijn eerder al afgelast. 

Omdat er weinig offline is georganiseerd en het heerlijk weer is, zijn veel mensen er zelfstandig op uit gegaan. In Nijmegen is daarop geanticipeerd door in het Kronenburgerpark cirkels te maken. Daar mogen maximaal 3 personen uit verschillende huishoudens of een huishouden in zitten zodat onderling alsnog 1.5 meter afstand gehouden kan worden. 

Het Vondelpark in Amsterdam is inmiddels gesloten. De Gemeente Amsterdam had rond 12:00 uur al de zij-ingangen gesloten, na 13:00 uur zat het helemaal op slot door de drukte. Mensen zochten het park op om te gaan picknicken. Aan de anderhalvemetermaatregel kon niet meer worden gehouden. Er is politie en ME op de been, niemand mag er meer in, men mag er alleen nog uit. De sfeer is goed en er hoefde nog niet worden ingegrepen. Opruiming van het park is dan ook niet aan de orde.

Op meer plekken zijn parken dicht gegaan, ook het Valkenbergpark in Breda is dicht gegaan, wellicht gaat dat later nog weer open. 

Waar het minder druk is, is in Eindhoven, waar de koning en zijn gezin zelf is. Er is een quiz geweest, de koning heeft een ritje gereden op het circuit van Zandvoort in een e-race en ze zijn gevoerd naar een virtuele wereld van innovatie, waar ook stil werd gestaan bij de zorg die momenteel onder grote druk staat.